Af - 27/06-16 10:14

Unge ned til 14 år svindler for flere tusind kroner i Facebook-grupperUnge ned til 14 år svindler for flere tusind kroner i Facebook-grupper

Sociale medier gør det let for svindlere at snyde sig til penge. Flere politikredse melder om en stigning i antallet af henvendelser om svindel i Facebookgrupper.

storybild

(Billede: Scanpix)

"Sælger en m & g billet til Bois"
Sådan skrev en 14-årig pige i en Facebook-gruppe for at sælge billet til et arrangement, hvor man kunne møde de to populære drenge fra Citybois. Problemet var bare, at arrangementet slet ikke fandtes.

Metroxpress har været i kontakt med en række piger, der er blevet snydt af samme person. Tilsyneladende har teenageren svindlet for et beløb mellem 6-8.000 kroner.

Josephine Elling er en af dem, der er blevet snydt. Hun betalte 750 kroner, for det hun troede, skulle blive en stor oplevelse.

- Jeg glædede mig helt vildt, og blev mega skuffet, da jeg fandt ud af, at jeg var blevet snydt. Jeg stolede 100 procent på hende, siger 14-årige Josephine Elling, der endda har mødt sælgeren ved flere lejligheder.

Josephines forældre har rettet henvendelse til politiet, for at få hjælp til at få pengene igen.

Men Josephine Elling er ikke den eneste, der er blevet snydt på Facebook. Flere politikredse fortæller til metroxpress, at der er en stigning i henvendelser omkring svindel, når der købes og sælges på Facebook.

- Der er klart sket en stigning i den her typer sager, hvor det foregår på Facebook. Sagerne er rykket over på Facebook - måske fordi, at det er nemmere at gemme sig der, lyder det fra Janni Lundager, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi.

Hos Forbrugerrådet Tænk anbefaler de, at man altid får fyldestgørende kontaktoplysninger af en sælger - men at man så vidt muligt køber ting fra de officielle steder.

- Facebook er et medie, hvor tingene går stærkt, og man måske ikke altid lige får tænkt sig om en ekstra gang, inden man slår til. Man skal huske at bruge sin sunde fornuft og få alle kontaktoplysninger til sælgeren, lyder det fra Jakob Steenstrup, juridisk konsulent hos Forbrugerrådet.

Metroxpress har forgæves kontaktet Rigspolitiet for at høre, hvor omfattende problemet er.


LÆS OGSÅ: TV: Snød tusindvis af danske Bieber-fans: Derfor gjorde jeg det

LÆS OGSÅ: 14-årige Lærke: - Stop med at dele nøgenfotos af mig

LÆS OGSÅ: 15-årig begik selvmord efter nøgenbilleder på snapchat

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Stjæler Snapchat?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx