Af - 23/10-14 12:20

Danskere snyder sig selv for billigere forsikringerDanskere snyder sig selv for billigere forsikringer

Prisen på blandt andet bilforsikringer svinger voldsomt fra selskab til selskab. Alligevel har flere end hver anden dansker end ikke overvejet af skifte forsikringsselskab.

storybild

Der kan være mange penge at spare på at skifte forsikringsselskab. Men over halvdelen af danskerne overvejer end ikke at gennemgå deres forsikringer for at se om der kunne være et bedre og billigere alternativ. (Billede: polfoto/arkiv)

Mange kører gerne en omvej for at spare 25 øre på en liter benzin. Men over halvdelen af os - helt præcis 52 procent - har end ikke overvejet at åbne ringbindet i reolen og gennemgå forsikringspapirerne for at se om et andet fortsikringsselskab måske var billigere eller bedre. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Absurde prisforskelle på bilforsikringer til førstegangskøbere
Absurde prisforskelle på bilforsikringer til førstegangskøbere

Der kan ellers være mange tusind kroner at spare. I maj viste en pristest i metroxpress for eksempel, at en førstegangsbilkøber kunne spare absurde 24.000 kroner, hvis han forsikrede sin nye Opel Insignia hos if til 10.686 kroner frem for hos AlmBrand, der ville have 34.512 kroner for de samme. Om året.

Er du interesseret i penge og forbrug, og vil du gerne opdateres løbende med historier og nyheder inden for området? Så ‘like’ MX Penge her.

Forklaringen på, hvorfor mange os ikke går på jagt efter de bedste og billigste forsikringer er simpel.

EU kræver at mænd og kvinder skal betale det samme for at  køre bil
EU kræver at mænd og kvinder skal betale det samme for at køre bil

- Vi synes generelt ikke forsikringer er spændende. Og går man folk på klingen, svarer de, at det er svært og kompliceret. Kun omkring hver tiende har skiftet indboforsikring det seneste år – de fleste i blinde - mens hver tredje af os har skiftet mobil-abonnement, siger vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk Vagn Jelsøe med henvisning til en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Dansk krig blandt supermarkeder er godt nyt for forbrugerne
Dansk krig blandt supermarkeder er godt nyt for forbrugerne

Han opfordrer danskerne til at kaste sig ud i det, så forsikringsselskaberne bliver udfodret mere på pris og vilkår. Også Carsten Tanggaard, økonomiprofessor og formand for Penge- og Penionspanelet under Erhvervs- og Vækstministeriet, opfordrer danskerne til se kritisk på deres egne forsikringer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx