Af - 13/04-15 16:56; Opdateret: 14/04-15 15:59

Fangerne i Vestre Fængsel har usunde vanerFangerne i Vestre Fængsel har usunde vaner

Se hvilke varer, der er mest eftertragtede blandt fangerne i Vestre Fængsel.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad ville du længes mest efter, hvis du sad bag tremmer? Metroxpress har spurgt Vestre Fængsel, hvilke varer der er mest populære, når fangerne handler ind. Fangernes favoritvarer er cigaretter, kaffe, cola, chips og slik.

Berygtet storforbryder udgiver kæmpe selvbiografi
Berygtet storforbryder udgiver kæmpe selvbiografi

En anden eftertragtet vare i fængslets ”kiosk”, som til en forskel ikke er nær så populær blandt borgerne uden for tremmerne, er frimærker.

- De indsatte kan ikke bare e-maile og for de flestes vedkommende heller ikke ringe. Hvis de skal i kontakt med omverdenen, sker det per brev, siger vicefængselsinspektør Christian Høygaard.

Nu bliver det dyrere at sende et brev
Nu bliver det dyrere at sende et brev

Varerne i ”kiosken” er også større investeringer. Her kan fangerne købe PlayStation. Fangerne må ikke have adgang til internettet, så de nøjes med en ældre PlayStation-model.

”Kiosken” har 200-300 varer, så sortimentet byder også på non-foodvarer som deodorant, negleklipper, tandbørste og nikotinplaster. Knive kan selvfølgelig ikke erhverves inde bag murerne, men det er faktisk muligt at købe sig til en fil. En fodfil.

Fuppede sig ud af fængsel: Overtalte vagterne med e-mail
Fuppede sig ud af fængsel: Overtalte vagterne med e-mail

De typiske dagligvarer, som ofte ligger i indkøbskurvene uden for fængslet, bliver ikke solgt i samme grad blandt fangerne:

- De indsatte får morgenmad, frokost og aftensmad, så de supplerer typisk med for eksempel dåsemad, særligt pålæg og brød, siger Christian Høygaard.

Danskerne stjæler fra arbejdspladsen i stor stil
Danskerne stjæler fra arbejdspladsen i stor stil

Fængslets ”kiosk” er ikke en normal kiosk. For der er ingen varer på hylderne. To gange om ugen får fangerne en bestillingsseddel, og varerne bliver herefter bragt ud til cellerne.

- I åbne fængsler kan fangerne fysisk handle ind i en kiosk, men Vestre Fængsel er et lukket fængsel, for vi er et arresthus - det bliver ikke mere lukket end her. Langt de fleste af vores indsatte er varetægtsfængslede, så der er strenge restriktioner, mens deres sag bliver behandlet. Vores kioskordning sikrer mindst mulig risiko for uønsket kontakt med andre indsatte, siger Christian Høygaard.

- De indsatte køber ind for deres egne penge. De køber i gennemsnit ind for omkring 400 kroner per gang. Vores priser svarer til købsmandspriserne uden for fængslet.

Men timelønnen inde i fængslet afspejler ikke lønnen i verdenen uden for tremmerne. De indsatte kan højest tjene cirka 15 kroner i timen.

LÆS OGSÅ: Vi køber ind på tilbud i stor stil

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx