Af - 30/08-16 07:04

Så mange penge kan du tjene på de nye YeezysSå mange penge kan du tjene på de nye Yeezys

Hypen omkring de nye Yeezy til børn har langt fra kunne måle sig med den normale interesse for de populære sko. Alligevel ser det ud til, at der er penge at tjene på de 'barnlige' Yeezy.

Bildstrecke im Grossformat »
Hun har gjort det til sin hobby at købe Yeezy for at sælge dem videre med fortjeneste. I denne omgang regner hun dog ikke med at kunne få mere end 2.000 kroner for dine Yeezy Boost 350 Infant. Hun havde ellers regnet med 5.000 kroner. - Jeg synes, det er lidt pebret for nogle sneakers til børn. De børn, som skal have dem på, aner ikke, hvad de har på. De skal bruge skoene på forældrenes præmisser, siger Jonas Løhde Hansen, stifter af Sneakerworld til metroxpress. Han tror dog ikke, at prisen vil stå i vejen for hypen. Skoene udkommer i farverne turtle dove og pirate black, som var de samme farver, som Yeezy 350 Boost til voksne udkom i, første gang modellen blev sat på markedet. Det kan ifølge Jonas Løhde Hansen tilføre børneskoene en vis affektionsværdi. - Adidas har nogle bestemte kvoter for, hvilke butikker der må forhandle skoene. Men dertil er der også flere butikker, som vælger ikke at sælge skoene, fordi Yeezy-salget tager hårdt på forretningen. Folk ringer og skriver, og det er der sindssygt meget administrativt arbejde i, siger Jonas Løhde Hansen. Normalt bliver salget altid 10 procent vildere, end man forestiller sig, så du må ikke tage mig på ordet, men det skulle ikke undre mig, hvis salget af den nye model stikker helt af, siger Jonas Løhde Hansen. Skoene forhandles helt ned i størrelse 20. Yeezy-skoene sælges af Adidas, og de er designet af den amerikanske stjernerapper Kanye West 12-årige Albert Viltoft Myging ønskede sig brændende et par Yeezy Boost, men havde ikke været så heldig at få fat på et par i butikken, og lommepengene rakte ikke til at give overpris for skoene. Alligevel kan han nu kalde sig den heldige ejer af et par Yeezy Boost. En helt særlig model. Læs mere om hans særlige sko ved at klikke på linket. - Jeg føler mig som et dårligt menneske. Læs mere om 21-årige Alexander Møller Timmermanns dårlige samvittighed ved at klikke på linket. Anders Callesen fra Riskov håbede tilbage i foråret at få 10.000 for sine Adidas Yeezy 750 Boost, som han havde købt til 2.800 kroner. - Jeg købte kun skoene med henblik på at sælge dem videre. Det er en hurtig måde at tjene penge, som kan supplere min SU, sagde han dengang til metroxpress.

Klik her for at se de nye Adidas Yeezy 350 Boost til børn.

I lørdags kunne tilhængere af Yeezy-sneakers få fat i den seneste model: Yeezy Boost 350 Infant - en sko, lavet til børn.

Inden skoene blev sat til salg, var der allerede rift om dem. Cirka 300 havde skrevet sig op til skoene hos Wood Woods butik i København, hvor man ville få omkring 30 par sko til salg. Sneakers-butikkerne Naked meldte også om god interesse for skoene. Dog lagde begge butikker ikke skjul på, at hypen plejer at være større.

Vil du opdateres med artikler om nye, anderledes produkter, så like MX Penge på Facebook.

At interessen for Yeezy er faldet blandt danskerne, kan også ses på Trendsales, hvor der efter en release normalt er stor rift om de eftertragtede Yeezys. I denne omgang, hvor skoene er til børn, har der 'kun' været 11 til-salg-annoncer med skoene.

Til sammenligning plejer der at være omkring 30 annoncer, når en ny Yeezy-model bliver sat til salg hos forhandlerne.

På annoncerne er det ikke helt unormalt, at sælgerne forlanger det femdobbelte af prisen, men i denne omgang skal man vist være heldig, hvis man får hevet det dobbelte hjem for skoene.

Yeezy Boost 350 infant kostede 1000 kroner i butikkerne, og på Trendsales forlanger sælgerne minimum 1.500 for skoene. Enkelte sælgere vil have 2.500 kroner for deres børne-Yeezys.

Nyhed: Her er de nye Yeezy
Nyhed: Her er de nye Yeezy

En af dem, der er blevet skuffet over den manglende hype omkring de nye Yeezy, er 16-årige Diana Shabdar. Hun har ofte været så heldig at få fingrene i nye Yeezy-modeller med henblik på at sælge dem videre. I lørdags blev hun hele to gange udtrukket til at købe de nye børnesko.

- Da jeg skrev mig op til skoene, tænkte jeg, at jeg snildt ville kunne få 5.000 kroner for dem. Men hypen i Danmark er ikke lige så vild som i USA, så nu skal jeg være heldig, hvis får jeg 2.000 kroner for skoene, siger Diana Shabdar fra Gladsaxe.

Yeezy til børn er dog populære nok til, at det væltede ind med venne- og beskedanmodninger på Facebook, da Diana Shabdar på det sociale medie skrev, at hun var i besiddelse af to par. Folk var vilde efter at købe skoene af hende.

- Jeg tror, skoene vil få højere værdi i fremtiden. Markedsprisen er ikke fastlagt endnu, så det er svært at sige noget om nu, hvad de er værd, siger Diana Shabdar.

Alle de penge, som hun tjener på at videresælge Yeezy, bruger hun på at købe sneakers til sig selv.

Diana Shabdar

Kanye afslører: Så mange Yeezys-par findes der i hele verden
Kanye afslører: Så mange Yeezys-par findes der i hele verden

Danske Marc giver sine Yeezys gratis væk - men på én betingelse!
Danske Marc giver sine Yeezys gratis væk - men på én betingelse!

LÆS OGSÅ: Sådan fik 20-årig fat i 100 par hypede Yeezy-sko

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
35-årig mand og to børn fundet døde:...
bt.dk
'Ung mor' er blevet single: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx