Af - 31/08-15 11:24

Spar 3000 kroner om året på tv og netSpar 3000 kroner om året på tv og net

Der er mange penge at spare, hvis du er klar til at sige farvel til din tv-pakke og goddag til streaming.

storybild

Med en bredbåndsforbindelse og et abonnement på en streamningtjeneste kan der være mange penge af spare sammenlignet med den traditionelle tv-pakke og netforbindelse. (Billede: polfoto/arkiv)

Flere – især unge – dropper samlede tv- og internetpakker og vælger i stedet streamingtjenester som Netflix og HBO suppleret med bredbåndsinternet. Den manøvre spare mange penge på studiebudgettet.

Vælger man den billigste bredbåndsforbindelse med en hastighed på 10/1 Mbit/sekund og supplerer den med et Netflix-abonnement til 89 kroner om måneden, som giver mulighed for at se forskelligt Netflix-indhold på to skærme samtidig, kan man nemlig skære over 3.000 kroner af den årlige tv- og internetregning, hvis man skifter fra YouSee's grundpakke.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

Hos YouSee koster en tv-grundpakke med 25 kanaler sammen med en bredbåndforbindelse med en hastighed på 50/10 Mbit/sekund 6.082 kroner om året (første år inklusiv oprettelse).

Spar 3.600 kroner på '15 minutter'
Spar 3.600 kroner på '15 minutter'

Til sammenligning koster 10/1 Mbit/sekund 1.990 kroner om året hos Telia, og suppleret med et abonnement hos Netflix løber den årlige regning op i 3.058 kroner. Det viser en opgørelse, som prissammenligningstjenesten Samlino.fk har foretaget.

- Det er klart, at en 10/1 Mbit-forbindelse med en streaming tjeneste ikke er det samme som YouSees billigste løsning, hvor man får både en højere hastighed på 50/10 Mbit/s samt flere tv-kanaler, men for mange brugere vil det være mere, end de har behov for, og det vil derfor kunne give mening for dem at vælge en billigere løsning, siger partner i Samlino Robert Juul Glæsel.

Spar kassen på 4G og fri tale
Spar kassen på 4G og fri tale

YouSee tabte i første halvår i år 39.000 kunder, mens Netflix har fået fat i omkring hver fjerde dansker siden tjenesten kom til Danmark i 2012.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx