Af - 13/04-15 11:00; Opdateret: 13/04-15 12:56

16-årige Nicolai brændte 400.000 af på lir16-årige Nicolai brændte 400.000 af på lir

Succesfuld iværksætter advarer: Gør ikke som mig. Som 15-årig havde Nicolai over en halv million kroner på bankbogen. Nu skal han starte forfra med at sælge karameller til 9. klassernes sidste skoledag.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Private fotos

Det var trangen til at være noget særligt, der satte ild i Nicolai Bisgaards iværksætterdrøm. Måske fordi han allerede som 10-årig fik konstateret knoglekræft og fik amputeret det ene ben.

De scorer kassen på at give dig lækkert hår
De scorer kassen på at give dig lækkert hår

- Da jeg var blevet rask, ville jeg lave noget specielt, siger Nicolai, som i dag går i 9. klasse i Engesvang ved Ikast.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

Han begyndte at undersøge, hvordan man banker en virksomhed op fra bunden og i sin research fandt han ud af, at et logo til en virksomhed kostede 5.000-20.000 kroner at få lavet.

- Det havde jeg ikke råd til... Men efter noget tid tænke jeg: Hvorfor ikke lave en mediegrafisk virksomhed, der kan gøre det billigere.
Som sagt så gjort. Nicolai stiftede i forsommeren 2013 Happystudios med fokus på kunder i gocart-miljøet, som han kendte indefra.

17-årige Julie sælger sine smykker world wide
17-årige Julie sælger sine smykker world wide

- Jeg tog 3.000 kroner for en to-minutters video, som jeg nemt kunne lave tre af på en weekend. Dertil kom indtægter fra billeder og logoer til gogart-teams'ene.

Senere købte han virksomheden My-teeth.dk, som solgte tandblegningsmidler. Det indbragte ham mere end 200.000 kroner. Da det gik allerbedst, stod der 500.000-600.000 kroner på kontoen.

Droppede ud af 1. g:  Nu scorer han kassen på gamer-videoer
Droppede ud af 1. g: Nu scorer han kassen på gamer-videoer

- Det er mange penge i min alder. Jeg begyndte at købe champagne til 2.000 kroner flasken, tage til København og overnatte på Hotel d'Angleterre, give dyre gaver, låne penge ud til venner, og så har jeg også tabt penge på aktier, siger han og tilføjer:
- Hvad der kommer let, går sateme også let.

Nu satser Nicolai på at starte forfra. Han begynder i det små med at importere karameller fra Tyskland til 9. klassernes sidste skoledag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx