Af - 05/04-16 12:16

Gulddreng i Hollywood: Danske Mikael maler for Google og NikeGulddreng i Hollywood: Danske Mikael maler for Google og Nike

Hans værker går for op til 200.000 kroner stykket, og superbrands som Nike, Google og American Express har hyret ham til at lave væg- og gavlmalerier. Mød 31-årige Mikael fra Tuse Næs ved Holbæk.

Bildstrecke im Grossformat »

Med kunder som Google, Nike, American Express og LinkedIn er det vist ikke at tage munden for fuld at kalde den danske graffiti-kunster Mikael Brandrup, 31 år og født og opvokset i Tuse Næs lidt uden for Holbæk, for en gulddreng.

For to år siden forfulgte han sin drøm og rykkede til Los Angeles. I dag bor og arbejder han i sit hus med eget atelier oppe i Hollywood Hills med udsigt ned over Beverly Hills og Santa Monicas kyststrækning.

11-årig iværksætter scorer 70 millioner kroner
11-årig iværksætter scorer 70 millioner kroner

- Det er meget inspirerende at vågne op til hver morgen. Der er en helt vild energi derovre. Det føles som om, jeg er blevet sluppet fri på en eller anden måde, siger han.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

I disse dage er Mikael B - som er hans kortere kunstnernavn – i Danmark for at forberede en stor solo-udstilling, som løber af stablen i København sidst på sommeren. Hans kunst har et legende, ukompliceret og let udtryk, men de store verdenskendte brands er ikke kommet lige så let til ham som de abstrakte motiver, understreger han. Det er sket i åben konkurrence med ofte hundredevis af andre talenter, der har budt ind på opgaver fra de store superbrands.

For eksempel vandt Mikael B et udbud fra Nike, der hyrede ham i forbindelse med lanceringen af de nyeste Jordan-sneakers designet til NBA-basketstjernen Chris Paul. Her stod Mikael B for et stort udendørsmaleri på Santa Monica Pier, hvor hans arbejde blev filmet til en reklamevideo på de sociale medier.

Kendt tv-vært får nyt job: Det skal han lave nu
Kendt tv-vært får nyt job: Det skal han lave nu

Han er ikke så meget for at tale om de knitrende dollar, der følger med den slags opgaver.

- For mig handler det om passionen ved at lave værkerne. Jeg bliver helt høj, når jeg laver den slags opgaver. Betalingen er ikke det afgørende. Den del af det styrer mine managere heldigvis.

Mikael Brandrup var 15-16 år, første gang han stod med en dåse spraymaling i hånden.

Genialt: Danske iværksættere fjerner vindstøj fra mobilen
Genialt: Danske iværksættere fjerner vindstøj fra mobilen

- Det var i mine forældres baghave på nogle træplader, siger han og tilføjer, at han siden malede graffiti – lovligt - i den københavnske Sydhavn:

- Jeg kan ikke afvise, at jeg i brandert har sat et tag på et busskur et eller andet sted, griner han.

- Men nej, jeg har ikke overmalet S-tog. Det, der tiltaler mig, er at udtrykke noget positivitet og god energi i mine værker.

Onsdag drager Mikael B tilbage til Hollywood Hills og udsigten over Santa Monica.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx