Af - 08/09-14 07:05

Flyv billigt: Book din billet 49 dage før afrejseFlyv billigt: Book din billet 49 dage før afrejse

Det er ikke lige meget, hvornår man booker sin flybillet. Man kan spare op mod 30 procent, viser ny undersøgelse.

storybild

Priserne på flybilleter til samme afgang varierer alt efter, hvornår man booker dem. Gennemsnitlig er billetterne billigst 49 dage før afrejse, viser ny undersøgelse. (Billede: polfoto/arkiv)

Der kan være mange penge at spare, hvis man booker flybilletten på det helt rigtige tidspunkt. På mellemlange ruter mellem København og europæiske storbyer kan man spare op mod 30 procent.

Rekordbillige flybilletter lige nu
Rekordbillige flybilletter lige nu

Det viser en omfattende undersøgelse af flere millioner rejser fra København til de mest populære destinationer, som rejse-søgetjeneste momondo har foretaget.

- Vil man ramme den billigste pris, skal man som tommelfingerregel booke flyrejsen 49 dage før afrejse, siger pressechef i momondo Julie Pedersen til metroxpress.

Stå op i flyet og spar halvdelen af flybilletten
Stå op i flyet og spar halvdelen af flybilletten

Hun understreger, at der er tale om et gennemsnit, og at tommelfingerreglen passer bedst på mellemlange ruter inden for Europa. Det kunne for eksempel være storbyferien til Rom eller Paris.

På oversøiske ruter som København-Bangkok, der er meget populær blandt danske ferierejsende, kan det bedre betale sig at være ude i endnu bedre tid, mens man godt kan vente med at booke billetten til tættere på afrejsedatoen til London, Stockholm og andre typiske forretningsrejse-destinationer, forklarer Julie Pedersen:

Københavns Lufthavn skyder kvart milliard i udbygning
Københavns Lufthavn skyder kvart milliard i udbygning

- Der er hård konkurrence fra lavprisselskaberne på business-ruterne. Det betyder, at priserne først stiger få dage før afrejse.

Ifølge momondo booker 35 procent af danskerne typisk flyrejsen to-tre måneder før afrejse, mens 17 procent er i meget god tid og booker deres rejser fire-seks måneder i forvejen.

En del danske rejsende kan altså med fordel vente lidt med at booke den næste rejse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx