Af Ritzau - 03/04-17 13:40

Dansk Erhverv vil have mere ud af boomende spilnørderiDansk Erhverv vil have mere ud af boomende spilnørderi

E-sport er i voldsom vækst og Danmark har en unik position til at tage en stor bid af fremtidens kage.

storybild

Danske Astralis er verdens bedste hold inden for CS: GO. Hvis man spørger Dansk Erhverv, skal Danmark blive de bedste i verdent til at tjene penge på e-sport. (Arkivfoto) (Billede: Screenshot)

Danske computerspillere er verdensstjerner inden e-sport, der hastigt er på vej fra niche til mainstream.

Det skal Danmark nyde godt af, mener Dansk Erhverv, der følger udviklingen tæt.

- E-sport er ved at blive voksen. Fra at være en teenagehobby er det blevet en stor forretning. Det er ved at blive mainstream, hvilket man også kan se i tallene, siger Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering ved Dansk Erhverv.

Han refererer til en analyse udarbejdet af Dansk Erhverv baseret på tal fra Danske Spil. Den viser, at omsætningen på spil på e-sport er femdoblet fra 2014 til 2016.

Trods Danmarks stærke profil på sportssiden, hvor eksempelvis verdens bedste hold inden for spillet CS: GO er dansk, ligger de store turneringer uden for Danmark.

- Et eller andet sted i en relativt ukendt by i Polen på størrelse med Aarhus foregår en af verdens største konkurrencer i e-sport. Der er titusinder besøgende og store pengepræmier på spil.

- Mens vi har nogle af verdens skrappeste spillere, så er det altså nogle kvikke polakker, der tidligt opdagede det forretningsmæssige potentiale, siger Janus Sandsgaard.

Det skal der laves om på, så Danmark kan nyde godt af det hastigt voksende marked. Allerede nu bliver e-sport-turneringer besøgt af titusinder og set på nettet af millioner.

Det forventes kun at blive større. Det globale konsulenthus Deloitte estimerede i 2016, at e-sports omsætning ville vokse med 25 procent til 3,6 milliarder kroner i året.

Ifølge Deloitte venter nogle amerikanske analytikere, at sportens størrelse vil fordobles hvert år de næste mange år.

- Der er mange penge i turist- og konferenceindustrien. Som når Lady Gaga spiller i Royal Arena, eller der afholdes lægekonferencer i Bella Center.

- Om man er til Gaga, kirtler eller Counter-Strike skal man jo have noget at spise, et sted og sove og souvenir med hjem til familien, siger Janus Sandsgaard og afslutter:

- Det vigtige er, at det jo langt fra er for sent. Men jo større e-sport bliver, jo større bliver konkurrencen for at tiltrække de her events. Så Danmark skal i gang nu, og vi skal rykke, mens banen er helt åben.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Svensk ugeblad bringer...
bt.dk
16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Influenza-epidemi presser sygehuse:...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx