Af - 27/05-14 09:14

Denne farve skal du IKKE tage på til jobsamtalenDenne farve skal du IKKE tage på til jobsamtalen

Over 2.000 chefer og rekrutterings-medarbejdere har svaret på, hvilke farver, der egner sig bedst og værst til jobsamtalen.

storybild

Medmindre du søger et job, hvor du gerne vil signalere, at du er den overraskende og sjove type, så hold dig fra orange - i hvert fald ind til du har fået jobbet. (Billede: PETER SCHAFRICK)

Tænker du, at du vil signalere din sprælske og overraskende side ved at tage en skrig-orange skjorte på til jobsamtalen?

Så skal du nok lige overveje det en ekstra gang.

Den appelsin-lignende nuance er nemlig blevet kåret som den absolut værste farve at tage på til en jobsamtale.

Se verdens værste jobsamtale nogensinde!
Se verdens værste jobsamtale nogensinde!

Det konkluderer en undersøgelse blandt over 2.000 chefer og rekrutterings-medarbejdere, som CareerBuilder står bag, skriver Business Insider.

De “larmende” farver som orange, gul, grøn og lilla kan sende uheldige signaler, påpeger Kenny Frimpong, der er udviklings-chef hos undertøjsfirmaet Eredi Pisano:

- De kommunikerer, at du er sjov og tiltrækker opmærksomhed, men de sender ikke nødvendigvis følelse af tillid og engagement, som nok er nogle af de vigtigste signaler at sende i en jobsamtale.

Dette jobafslag koster Facebook 103 milliarder kroner
Dette jobafslag koster Facebook 103 milliarder kroner

Derimod er respondenterne i undersøgelsen ikke i tvivl om, hvilke farver, der generelt egner sig bedst til situationen: Blå og sort.

- Marineblå er den bedste farve at bære til en jobsamtale, fordi det indgyder tillid. Du er mere tilbøjelig til at få et job, når du bærer marineblå til et interview end nogen anden farve, mener Lisa Johnson Mandell fra AOL Jobs.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx