Af - 05/03-15 15:49

Tobias og Christian har fundet enkel opskrift på iværksætter-succesTobias og Christian har fundet enkel opskrift på iværksætter-succes

Tobias på 21 år og Christian på 22 år driver hver sin webshop. Med hinandens hjælp er der kommet godt gang i forretningerne.

storybild

Iværksætter-drengene Tobias Ehlig (tv.) og Christian Sodemann hjælper hinanden og stikler mod at slå de store ved at forene deres resourcer. (Billede: PR-foto)

1+1 er ikke altid 2. Ikke i Aarhus i hvert fald.

Her har de to unge iværksættere Tobias Ehlig, som er indehaver af webshoppen eCykelhjelm.dk, og Christian Sodemann, som sælger headsets, skærmbeskyttelse, kabler og andet elektronisk tilbehør på Medieplaneten.dk, nemlig løftet hinandens forretninger til et niveau, de ikke kunne have nået ved egen hjælp.

De scorer kassen på at give dig lækkert hår
De scorer kassen på at give dig lækkert hår

Sådan lyder det fra 21-årige Tobias, som lancerede sin webshop i september sidste år efter at have solgt sin første webshop eKondom.dk. De 120 forskellige cykelhjelme fra fem forskellige brands fylder, og da Tobias driver webshoppen fra sin lejlighed, fik han hurtigt problemer med pladsen.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

- Christian havde noget lagerplads i overskud, som jeg kunne bruge. Samtidig aftalte vi, at han skulle stå for logistikken og sende pakkerne ud til kunderne for mig. Til gengæld manglede Christian på det tidspunkt trafik på sin webshop, og da jeg er god til søgemaskineoptimering, valgte vi at bytte lige over, siger Tobias og tilføjer:

- Det har frigivet tid til, at jeg kan koncentrere mig om markedsføring og vækst, fordi Christian nu tager sig af logistikken. Omvendt er hans omsætning tredoblet, siden jeg i november sidste år begyndte at hjælpe ham med markedsføringen.

27-årige Andreas scorer millioner på slanger - og gær
27-årige Andreas scorer millioner på slanger - og gær

Tobias forventer at omsætte cykelhjelme for et sted mellem en halv og en hel million kroner i år. Christian Sodemann nåede millionen sidste år, men efter Tobias begyndte at trylle med søgemaskineoptimering, har Christian ansat fire medarbejdere for at kunne følge med efterspørgslen, og han har forladt Handelshøjskolen for at dedikere sin tid til Medieplaneten.dk.

Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma
Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma

Tobias har tænkt sig at gøre sin studier på Handelhøjskolen i Aarhus færdige:

- Målet er, at jeg kan leve af min forretning, når jeg er færdig med studierne om halvandet år. Lige nu trækker jeg ikke løn ud til mig selv, men investerer alt i at vækste. Jeg går efter at blive den største webshop for cykelhjelme og andet cykeltilbehør i Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx