Af - 15/01-17 16:13

16 kvadratmeter studielejlighed solgt for 2,3 millioner kroner16 kvadratmeter studielejlighed solgt for 2,3 millioner kroner

Hvis man som ung, boligsøgende i København synes, at priserne er stukket helt af, er det for intet at regne mod, hvad norske studerende er oppe imod i jagten på en studiebolig.

storybild

Det er her i kvarteret Majorstuen i det vestlige Oslo, at en lille et-værelseslejlighed på bare 16 kvadratmeter netop er blevet solgt for 2,3 millioner danske kroner. (Billede: Wikimedia Commons/Oskar Karlin)

Det er næppe nok at have et studiejob 10-15 timer om ugen, hvis man som studerende i Oslo ønsker at bo i egen lejlighed.

Boligmarkedet i Oslo er på kogepunktet, og en et-værelseslejlighed på beskedne 16 kvadratmeter i en lidt grå og og trøstesløs ejendom i kvarteret Majorstuen i det vestlige Oslo er netop blevet solgt for 2,8 millioner norske kroner svarende til 2,3 millioner danske kroner. Det skriver det norske erhvervsmedie E24.no.

Priserne på københavnske lejligheder fortsætter stigning
Priserne på københavnske lejligheder fortsætter stigning

Det betyder, at køberen har lagt godt og vel 144.000 danske kroner for hver kvadratmeter. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for boliger i området har de seneset tre måneder ligget på omkring 94.000 danske kroner.

Til sammenligning har Danbolig på Vesterbro lige nu en 38 kvadratmeter stor lejlighed til salg på Enghavevej for 1.295.000 kroner svarende til cirka 34.000 kroner per kvadratmeter.

Oslo-lejligheden blev udbudt til 1,77 millioner danske kroner, men interessen for de få kvadratmeter var overvældende, og det endte i en budrunde med fem bydere, siger ejendomsmægler Kristine Krabberød fra DNB Eiendom og tilføjer:

– Det er svært for førstegangskøbere at komme ind på markedet. Men i dette tilfælde var køber en førstegangskøber.

Nye boligvurderinger vil især ramme hovedstaden
Nye boligvurderinger vil især ramme hovedstaden

Sælgeren indkasserer en solidt gevinst på 840.000 danske kroner på salget. For bare 11 måneder siden - i februar 2016 - blev lejligheden nemlig købt for 1,46 millioner kroner.

Den heftige prisstigning vidner om, hvor stærkt det går boligmarkedet i Oslo. Det seneste år er priserne gennemsnitligt steget med 2o procent, og tendensen ser altså ud til at forttsætte i år, selv om de norske politikerne forsøger at gribe ind.

Borgmester om studieboliger til millioner: Det er uanstændigt
Borgmester om studieboliger til millioner: Det er uanstændigt

Med virkning fra årsskiftet 2016/2017 er købernes mulighed for at optage store boliglån blevet strammet. Samtidig er det besluttet, at man højst kan låne 60 procent af købesummen, hvis man vil købe bolig nummer to i det glohede Oslo.

Det er høj efterspørgsel, stor mangekl på boliger og lave boligrenter, der driver priserne i vejret i Norges hovedstad.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx