Af - 08/04-14 11:30; Opdateret: 08/04-14 13:45

Advarsel: Rejsebureauer indfører grotesk praksisAdvarsel: Rejsebureauer indfører grotesk praksis

Flere klager over, at de danske rejsebureauer uden videre indlogerer folk på helt andre – og ofte ringere hoteller, end kunderne har drømt om og betalt for.

storybild

En noget besynderlig praksis har indsneget hos de danske charterrejsebureauer.

De tror, at de efter eget forgodtbefindende bare kan indlogere kunderne på helt andre hoteller, end dem man har drømt om – og betalt for – hjemmefra.

Eksempelvis havde et solhungrende dansk par havde hos et charterselskab for 16.196 købt en en ferie til Jomtien i Thailand, hvor de skulle hygge sig med otte venner.

»Vi gjorde bureauet udtrykkelig opmærksom på, at vi ikke ville splittes op på forskellige hoteller, da vi hjemmefra havde planlagt diverse aktiviteter sammen,« skrev parret til rejsebureauernes ankenævn.

Alligevel valgte bureauet at indlogere parret på et hotel så langt fra deres venner, at de for egen regning måtte befordre sig i taxi hen til vennerne.

Det var der god grund til, for en jetski-konkurrence og hundredvis af støjende kinesere og russere gjorde erstatningshotellet uudholdelig, og morgenmads-buffeten var skrækkelig.

»Bl.a. var der æg og bacon, men det var temmelig lang tid siden sidste salgsdag, idet baconen var total mørk/råddent. Uspiseligt," klagede parret, som krævede kompensation fra selskabet.

Men det blev purre afvist – lige indtil Pakkerejse-ankenævnet, med byretsdommer Mikael Kragh for bordenden, slog i bordet og som i andre sager krævede, at bureauet betalte.

I denne sag fik parret 5.690 kroner tilbage.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx