Af - 30/06-16 11:03; Opdateret: 30/06-16 11:21

Rygning skaber konflikter på jobbetRygning skaber konflikter på jobbet

Hver fjerde medarbejder oplever ryge-relaterede konflikter på jobbet. Der skal skabes plads til måde rygere og ikke-rygere på arbejdspladsen, lyder rådet arbejdsmiljøchef.

storybild

Rygning skaber stadig splid på danske arbejdspladser, viser ny undersøgelse. (Billede: scanpix/arkiv)

Henkastede skodder og ikke-rygere, der kigger skævt til rygende kolleger, der tager dagens fjerde rygepause. Selv om andelen af daglige rygere over 15 år er faldet fra 26 procent i 2005 til 17 procent i 2014, oplever hver fjerde dansker i job ryge-relaterede konflikter på jobbet, viser en ny undersøgelse, som analysebureauet Norstat har foretaget for Dansk Erhverv.

Dette land vil tage 215 kroner for en pakke smøger
Dette land vil tage 215 kroner for en pakke smøger

Siden 2007 har det været lovpligtigt for virksomheder at have en rygepolitik, men er der fortsat murren i krogene mellem rygere- og ikke-rygere eller andre rygerelaterede problemer på jobbet, kan det være en god ide at kigge rygepolitikken igennem, lyder rådet fra arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv Anne-Marie Røge Krag.

Er du interesseret i historier om job, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Vi modtager en del henvendelser fra virksomheder, der ønsker vores hjælp til at udforme en rygepolitik, der giver plads til både rygere og ikke rygere, siger hun og tilføjer:

- Vores primære råd er, at reglerne skal være meget klare og kommunikeres ud til medarbejderne. Det kan for eksempel være at anvise et bestemt udendørsareal til rygning og samtidig have formuleret, hvad konsekvensen er, hvis reglerne ikke overholdes.

Så meget mere tjener en ikke-ryger sammenlignet med en ryger
Så meget mere tjener en ikke-ryger sammenlignet med en ryger

Opstår der konflikter i en medarbejdergruppe, hvor ikke-rygere måske synes, at rygerne holder for mange rygepauser og ikke bidrager til opgaveløsningen på lige fod, er det ledelsens opgave at tage hånd om det, påpeger hun:

- Ledelsen kan for eksempel gøre det ved at fortælle medarbejderne, at vi allesammen holder mindre pauser i løbet af en dag, og at ledelsens fokus er, at opgaven bliver løst. Hvad medarbejderne gør i de mindre pauser i løbet af arbejdsdagen - om det så er at ryge eller have en uformel snak hen over en kop kaffe - har ikke den store betydning.

TV: Skræmmende forvandling! Se hvad rygning gør ved dit udseende
TV: Skræmmende forvandling! Se hvad rygning gør ved dit udseende

55 procent af danskerne mener, at den tid, en ryger bruger på at ryge ud over arbejdspladsens officielle pauser, skal lægges oven i rygerens arbejdstid eller trækkes fra de officielle pauser.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx