Af - 18/03-14 13:41; Opdateret: 18/03-14 13:59

Danske Kvik i køkken-mareridt i thai-badebyDanske Kvik i køkken-mareridt i thai-badeby

Kvik Køkkener er raget uklar med en dansk francisetager, som truer med i denne uge at indlede en konkurssag mod Kvik i Thailand.

storybild

(Billede: PR)

Den danske forretningsmand Ole Frendesen, som tidligere har drevet to Kvik-filialer i Odense, er i åben krig med Kvik.

Slaget udspiller sig i Thailand, hvor Kvik i en årrække har kæmpet for at åbne en række køkkenbutikker, der sælger de dansk-designede køkkener til den rigeste del af den lokale middelklasse.

Dyne-Larsen udfordres til pudekamp
Dyne-Larsen udfordres til pudekamp

Filialen i badebyen Hua Hin har været drevet af Ole Frendesen, som mener, at Kvik A/S brød en aftale ved at åbne en konkurrerende Kvik-butik i området.

Danskere scorer trecifret millionbeløb på nyt koncept
Danskere scorer trecifret millionbeløb på nyt koncept

Det er Kvik ikke enig i. Samarbejdet er ophørt og Frendsen har gennem halvandet år været i konflikt med en ny francisetager, der har overtaget butikken i Hua Hin. Denne francisetager får juridisk hjælp af Kvik i Danmark.

- Kvik gjorde det umuligt for Ole Frendesen at drive forretning,« siger Jesper Hansen fra det lokale advokatkontor Themis Attorney Thai, som Ole Frendesen har hyret.

- Samtidig har Kvik ikke levet op til sine økonomiske aftaler, så i denne uge vil vi udtage stævning her i Thailand med henblik på konkurs af datterselskabet Kvik Asia, siger han.

Dette råd vil helt sikkert spare dig for penge på ferien
Dette råd vil helt sikkert spare dig for penge på ferien

Men selv om det forestående retslige skridt er rettet mod Kvik Asia, som er ejet af Kvik A/S, ønsker Kviks juridiske chef i Danmark, Nicolai Phillipsen, ikke at kommentere sagen.

Det sker med henvisning til, at han er han er bundet af en fortrolighedsklausul overfor tidligere samarbejdspartere, i dette tilfælde Ole Frendesen.

HTH om Rodes tights: Det ser måske lidt fjollet ud
HTH om Rodes tights: Det ser måske lidt fjollet ud

- Tvisten vedrører salget af en butik mellem to franchisetager, hvor vi har rådgivet køberen om tilbageholdelse af restbetaling grundet uoverensstemmelse om refusionsopgørelse og overholdelse af konkurrenceklausul, lyder det fra Nicolai Phillipsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx