Af - 16/01-14 09:44

Apple skal betale erstatning for børns køb af appsApple skal betale erstatning for børns køb af apps

Apple indgår millionforlig. Virksomheden har tilbudt 28 millioner kunder at refundere børns køb af apps.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

It-virksomheden Apple lukker nu for muligheden for, at man kan købe apps i App Store i 15 minutter efter, man har indtastet sit kodeord på sin iPhone eller iPad. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Nu koster en ny bil det samme som tre laptops
Nu koster en ny bil det samme som tre laptops

Ændringen kommer, efter at Apple har indvilliget i at betale mindst 32,5 millioner dollar svarende til 178 millioner kroner tilbage til forældre, hvis børn har brugt de 15 minutter til køb i App Store uden forældrenes viden.

Apple har indgået forlig med den amerikanske handelskommission, The Federal Trade Commission. Og kommissionens bestyrelsesformand Edith Ramirez siger, at børnene har købt apps, der har kostet fra 5,50 kroner til 550 kroner.

Apple sætter salgsrekord
Apple sætter salgsrekord

Bestyrelsesformanden siger, at man i kommissionen regner med, at "mange tusinde forbrugere er blevet ramt, og at de kan få erstatning". Der er ikke sat et maksimumbeløb på, hvor stor en erstatning Apple ender med at skulle betale.

I en officiel udtalelse fra Apple gøres det klart, at:

Obama må ikke få en iPhone
Obama må ikke få en iPhone

- Dét at beskytte børn har været højt prioriteret i App Store lige fra begyndelsen, og Apple er stolt af at have sat høje standarder for onlinekøb ved at gøre App Store til et sikkert sted for kunder i alle aldersgrupper, skriver Financial Times ifølge Ritzau Finans.

Koncernchef i Apple Tim Cook har i et brev skrevet til sine ansatte, at Apple allerede er i gang med at følge den praksis, som handelskommissionen har sagt, de skal.

15-årige dør på Iphone-fabrikker
15-årige dør på Iphone-fabrikker

- Vi skal ikke gøre noget, vi ikke allerede har planlagt at gøre. Så vi besluttede at acceptere kravet i stedet for et langt juridisk slagsmål, skriver Tim Cook ifølge AFP.

Ifølge koncernchefen har Apple sendt e-mails til 28 millioner kunder i App Store, hvor man tilbyder at refundere pengene.

- Vi har i alt modtaget 37.000 krav, og vi vil refundere hvert enkelt som lovet, skriver Cook i brevet.

Tidligere i denne måned offentliggjorde Apple en omsætning for App Stores sidste år på 54,8 milliarder kroner. Heraf går de 30 procent til Apple.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx