Af - 09/10-14 07:16

Danskerne: Vi får for lidt - i lønDanskerne: Vi får for lidt - i løn

Hver anden dansker i job mener, at de får for lidt i løn i forhold til deres arbejdsindsats og kvalifikationer, viser ny undersøgelse.

storybild

I foråret 2008 - få måneder før krisen rullede ind over Danmark - gik offentligt ansatte på gaden og krævede mere i løn - og fik det. Under krisen har lønkravene været beskedne, men nu begynder danskerne og deres fagforbund igen at røre på sig, siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet. (Billede: polfoto/arkiv)

Kom lad os brokke os / det er nok det vi har det bedst med. Sådan lyder omkvædet i en klassisk TV 2.-sang, og samme sang synges øjensynligt i en hel del personalekantiner landet over.

Dyrepasserelev fik hest i løn
Dyrepasserelev fik hest i løn

I hvert fald mener halvdelen – helt præcis 49 procent - af de danske lønmodtagere, at chefen giver dem for lidt i løn i forhold til deres arbejdsindsats og kvalifikationer. Mest utilfredse med lønnen er de 30-39 årige, hvoraf 59 procent mener, at deres løn er for lav. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Cheferne skal tage medarbejdernes utilfredshed alvorligt, siger professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet.

SAS skal betale fire måneders løn til fyrede piloter
SAS skal betale fire måneders løn til fyrede piloter

- Utilfredsheden kan betyde, at chefen står med en stab af demotiverede medarbejdere. Ledelsen skal synliggøre, hvilke kriterier medarbejderne lønnes efter, så de kan vurdere om lønnen er retfærdig, siger han og tilføjer, at store dele af de danske lønmodtagere med en vis rette spejder efter mere i lønningsposen:

- Mange har oplevet af deres løn har stået stille i kriseårene, selv om de har løbet stærkere, produceret mere og set kollegaer blive fyret. Virksomhedernes produktivitet er generelt steget, så vi vil givetvis se stigende lønkrav i de kommende år.

Den sikreste vej til en lønforhøjelse er at sætte nogle klare mål for ens arbejde sammen med chefen, siger den erfarne karrierecoach Bo Lauenborg.

Absurd: Scorer højeste løn nogensinde - skal slet ikke spille
Absurd: Scorer højeste løn nogensinde - skal slet ikke spille

- Man får sjældent lønforhøjelse, for det man har gjort. Sæt i stedet nogle fælles mål op for det næste halve eller hel år, så står man godt i forhandlingen, når målene er nået.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx