Af - 20/03-14 11:10; Opdateret: 20/03-14 11:25

Kvinde med motorsav vinder sag i klagenævnKvinde med motorsav vinder sag i klagenævn

En vred kvinde klagede over, at TV 2 kønsdiskriminerende alle kvinder ved at vise en lækker fitness-pige med en motorsav.

Anklage: En Fitness World-reklame på TV 2, hvor en lækker og svedig kvinde massakrerer en sofa med en motorsav var én lang kvindekrænkende seksuel handling.

Afstemning
Hvad synes du? Er reklamen kønsdiskriminerende?

Hendes krop misbruges til salg af fitness-abonnementer, for der er et helt unødvendigt fokus på kvindens krop, hendes sved og at der dvæles unødigt længe på pigens kavalergang.

Sådan lød i hvert fald påstandene fra en kvinde, som klagede over reklamen.

Men TV 2 afviste over for Radio- og tv-nævnet pure beskyldningerne.

Stationen indrømmer, at reklamen er sensuel, men 'så er kvinden samtidig både handlekraftig og fokuseret.' svarede TV 2, som supplerede med, at reklamen hverken er 'sømmelig, krænkende eller diskriminerende.'

Reklamens brug af kvinde- og mandekroppe i promoveringen af et fitnesstilbud kan ikke siges at støde an mod den fremherskende moralopfattelse i det danske samfund, lød argumentet.

Nu var det så op til Radio- og tv-nævnet panel at vurdere, om TV 2 og Fitness World skulle have kritik for en vise en kønsdiskriminerende reklame.

Det blev klart afvist. God nok beskriver nævnet reklamen som sensuel, men:

'Kvinden udviser dog på samme tid både selvstændighed, styrke og handlekraft. Radio- og tv-nævnet finder ikke, at kvinden reduceres til et sexobjekt.'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx