Af - 02/06-17 14:43

Kæmpe modebrand lukker over 100 butikkerKæmpe modebrand lukker over 100 butikker

Et populært modebrand må lukke adskillige butikker verden over grundet et dårligt regnskabsår.

storybild

Modellen Kendall Jenner viser en af Michael Kors' nyeste kollektioner frem på catwalken i New York. (Billede: Scanpix/Angela Weiss)

Der er krise hos det det populære modebrand Michael Kors, der langtfra får langet nok tasker, smykker og tøj over disken. Det får nu konsekvenser for flere af kædens butikker.

For efter man tilbage i februar måtte nedjustere forventningerne til 2017-indtjeningen på grund af en lavere omsætning i tredje kvartal af 2016 end ventet, så viser resultaterne for fjerde kvartal samme år, at det ikke er blevet meget bedre.

Først Kiwi, så Aldi: Her er den næste kæde, der må lukke butikker
Først Kiwi, så Aldi: Her er den næste kæde, der må lukke butikker

Og det betyder ifølge nyhedsbureauet Reuters, at kæden nu skal spare 400 millioner kroner og derfor har planer om at lukke mellem 100 og 125 butikker rundt om i verden inden for de næste to år.

Af resultaterne for fjerde kvartal, som netop er udgivet, fremgår det nemlig, at Michael Kors på verdensplan omsatte for syv milliarder kroner. Det er et fald på 11,2 procent i forhold til året før og den laveste omsætning i fem år.

Kan du ikke få fat i Supreme-tøj? Her er årsagen
Kan du ikke få fat i Supreme-tøj? Her er årsagen

Og det slår i den grad også ud på bundlinjen, hvor kæden kunne præsentere et underskud på knap 178 millioner kroner for fjerde kvartal, hvilket står i skarp kontrast til resultaterne for 2015, hvor man kunne præsentere et overskud på 1,1 milliarder kroner.

Ifølge Reuters er det den stigende onlineshopping og konkurrence fra blandt andet brandet Coach, der presser Michael Kors.

Man forventer, at lukningen af de mange butikker kommer til at koste kæden i omegnen af 830 millioner kroner.

Vinder kæmpe pris: Dansk shoppingcenter er blandt verdens bedste
Vinder kæmpe pris: Dansk shoppingcenter er blandt verdens bedste

Michael Kors har på verdensplan 825 butikker og begår sig primært inden for tasker, smykker og tøj.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx