Af - 22/10-15 13:26; Opdateret: 22/10-15 13:41

Kæmpe lottogevinster får ikke danskerne til at kvitte jobbetKæmpe lottogevinster får ikke danskerne til at kvitte jobbet

Langt over halvdelen af danskere i job ville fortsætte med at arbejde, selv om de vandt den helt store gevinst. Det viser ny undersøgelse.

storybild

Arbejdet vil vi stadigvæk glæde os til at stå op til hver morgen, uanset gevinsten. Anonym Lotto-vinder af 7,4 millioner kroner til Danskespil.dk, 5. oktober 2015. (Foto: Wikimedia Commons)

Tænk, hvis du vandt i lotto.

Ikke bare et par millioner kroner, men den helt store gevinst på måske 100 millioner kroner, som ville gøre dig økonomisk uafhængig resten af livet.
Ville du så droppe jobbet og bruge resten af livet på alt andet end lønarbejde?

Nej, siger hele 58 procent af danskerne. De ville fortsætte med at tage på arbejde, selv om de ikke ville have brug for lønnen. Hovedsageligt fordi de ikke kan undvære ' det sociale fællesskab på en arbejdsplads' og ' den indre glæde og selvtillid', et godt stykke arbejde giver dem.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Er det dig? To nye Lotto-millionærer mangler
Er det dig? To nye Lotto-millionærer mangler

Det stemmer godt overens med den virkelighed, som Arne Lenstrup, finansiel rådgiver og statsautoriseret revisor, møder, når han tager ud for Danske Spil og rådgiver nyslåede lottomillionærer.

- De fleste har en ret konservativ indstilling. Jeg råder dem også til at fortsætte med at arbejde, fordi man skal sørge for at bevare sit sociale netværk, og det finder de fleste blandt andet på deres arbejdsplads, siger han og tilføjer, at de fleste gerne vil holde deres nye status som lottomillionær hemmelig, da de er bange for at blive mødt med misundelse.

Ung mand deltog i 1.000 konkurrencer: Så mange vandt han!
Ung mand deltog i 1.000 konkurrencer: Så mange vandt han!

Arbejdspsykolog og teolog Anton Eg Andersen mener, at arbejdstrangen grundlæggende handler om tryghed:

- Det handler om meningen med tilværelsen, og her fylder arbejdet meget. De færreste kan kapere at lægge deres liv fuldstændig om.
Den arbejdsfri tilværelse kan virke direkte skræmmende, men et mindretal vil kaste sig ud i en helt anden tilværelse.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Antallet af voldssager eksploderer:...
bt.dk
Cirque du Soleil-artist styrtet i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx