Af - 17/02-14 15:09

Djøf vil måle medlemmernes brysterDjøf vil måle medlemmernes bryster

Fagforeningens ungdoms-afdeling kritiseres for at afholde »Femilet pige-aften«, hvor medlemmer kan få målt BH-størrelser og få rabat på undertøj.

storybild

Djøf Studerende København afholder "Femilet Pige-aften", hvor medlemmer kan få mål deres BH-størrelse. Kønsstereotypt og nedladende, lyder kritikken. (Billede: FRANDSEN FINN)

Normalt bruger fagforeninger deres ressourcer på at kæmpe for bedre lønninger og arbejdsvilkår, men Djøf Studerende Hovedstaden har tænkt ud af boksen, så at sige.

Den 11. marts afholder fagforeningens ungdoms-afdeling nemlig »en rigtig pige-aften« i Femilets butik på Vesterbrogade.

- Femilets personale sørger for, at I får målt jeres BH-størrelse og guider jer til, hvilken model der vil passe jer bedst. Oven i hatten får I muligheden for at købe nyt lækkert undertøj med hele 20 procent rabat på alt Femilet!, skriver Djøf blandt andet i invitationen til medlemmerne.

Michala får erstatning: Censor nægtede at give hånd
Michala får erstatning: Censor nægtede at give hånd

Men det er bestemt ikke alle, der synes godt om den idé. Flere medlemmer kritiserer fagforeningen for at være både kønsstereotypt og nedladende:

- Grunden til, at det her event bliver opfattet som upassende og kønsstereotypt, er dels at det kommer fra en fagforening, og dels at det spiller på en idé om at »kvindernes univers« handler om forbrug, mode, sex appeal og tøsede drinks. Det er pisseirriterende, skriver Johanne Thorup Dalgaard blandt andre på Facebook.

Hun blive bakket op af andre studerende:

- Jeg vil hellere have 20 procent mere i løn end 20 procent rabat på min BH, skriver Karin Rosen Christensen.

Hver anden kvinde diskrimineres på arbejde
Hver anden kvinde diskrimineres på arbejde

Djøf Studerende Hovedstaden forklarer, at det ikke har været meningen at støde nogen, og at begivenheden er tænkt som et socialt arrangement:

- Det har aldrig været vores mening at tale ned til nogen, ej heller havde vi forestillet os, at 30 piger/ kvinder/djøfere to timer i en butik kunne skabe sådan en ballade. Så må I gerne kalde os tonedøve og angribe formuleringerne. Vi er frivillige aktive studerende, som har valgt at gøre en indsats for vores fagforening, skriver Djøf Studerende Hovedstaden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Cykelrytter troede, han havde...
bt.dk
Sexrådgiver får ofte samme spørgsmål:...
bt.dk
Magnussens boss laver om: 'Hele vores...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx