Af - 11/05-16 16:36; Opdateret: 12/05-16 10:11

Andreas og Henriks skoleprojekt blev stor succes - landede Mærsk som kundeAndreas og Henriks skoleprojekt blev stor succes - landede Mærsk som kunde

Ifølge formanden for Dansk Iværksætterforening bliver det mere og mere almindeligt, at iværksættere starter virksomhed i forbindelse med uddannelsen.

Bildstrecke im Grossformat »

Når specialemakkeren bliver forretningspartneren.

Tung teori og akademisk sprog. Det plejer at være en del af indholdet i mange afsluttende projekter på danske uddannelser. Projekter, som ofte bliver skrevet og glemt, så snart bachelor- eller kandidatbeviset er i hus.

Men for Andreas Solgaard og Henrik Sporh Christiansen blev bachelorprojektet hurtigt til en virksomhed, som syv personer i dag er ansat i, og som blandt andet har Mærsk som kunde.

Andreas Solgaard og Henrik Sporh Christiansen mødte hinanden, da de kom i gruppe sammen på første semester på Københavns Erhvervsakademi. De havde begge valgt linen "e-concept".

Hurtigt fandt de ud af, at de samarbejdede godt, og begge havde de freelancejobs, der kunne kombineres og blive til én fælles virksomhed.

Deres afsluttende projekt omhandlede det forretningskoncept, de håbede på kunne fungere som virksomhed, når de dimitterede.

Ved at starte virksomheden, mens vi gik på bacheloren, kunne vi teste, om konceptet og samarbejdet fungerede. Det var en mulighed for at være i praktik i vores eget, hypotetiske firma. Det var en perfekt og oplagt mulighed.
Det siger Andreas Solgaard til metroxpress.

Interesserer du dig for iværksætteri og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Firmaet blev navngivet Beruf og skulle være et webbureau, der hjalp virksomheder med at udvikle hjemmesider og digitale kampagner.

I modsætning til så mange andre iværksættere, har det aldrig været Andreas Solgaards plan at være selvstændig. Kun fordi han fik en slags 'gratis' mulighed for at smage på livet som iværksætter, turde han springe ud i de.

- I skolen lærer man ofte meget teori, men i vores afsluttende projekt lærte vi alt, hvad det krævede at etablere et firma: Holde styr på kunder, lave regnskab og sælge. Det var rart, at vi kunne teste teorien fra tidligere semestre, mens vi gik på studie, hvor vi stadig kunne huske teorierne.

11-årig iværksætter scorer 70 millioner kroner
11-årig iværksætter scorer 70 millioner kroner

En anden god grund til at arbejde med virksomheden under studiet var, at drengene ikke tog de store økonomiske satsninger. Begge kunne de leve af deres SU, samtidig med at de gik all in på deres kommende nye firma.

Succeskriteriet for at arbejde videre med virksomheden efter uddannelsen var, at drengene kunne skaffe nok opgaver til at få virksomheden til at løbe rundt. Og det kunne de.

At 'tyvstarte' på sin virksomhed, mens man går på studie, er ifølge formand for Dansk Iværksætterforening Christian Walther Øyrabø blevet mere og mere almindeligt.

Dem der bliver præsenteret for muligheden for at starte virksomhed, mens de er under uddannelse, og som gør det i løbet af uddannelsen, får ofte god succes.
Det siger Christian Walther Øyrabø til metroxpress.

Genialt: Danske iværksættere fjerner vindstøj fra mobilen
Genialt: Danske iværksættere fjerner vindstøj fra mobilen

Årsagen er, at mange på et tidligt tidspunkt lærer at bruge teorien fra studiet i praksis. Samtidig lider man ikke noget økonomisk afsavn, fordi man allerede som studerende på SU lever på en sten. Derfor har man også bedre tålmodighed med, at ens virksomhed ikke skal tjene penge fra dag ét.

- Mange iværksættere derimod siger deres fuldtidsjob op, og føler at de lider et økonomisk afsavn, fordi de fra den ene dag til anden anden ikke får løn og skal tjene penge, siger Christian Walther Øyrabø.

LÆS OGSÅ: Cirka hver femte mindre virksomhed tror fejlagtigt at de er forsikret

LÆS OGSÅ: 'Gucci'-iværksætter fusker med stramme bukser

LÆS OGSÅ: Iværksættere indtager nordjysk slot

LÆS OGSÅ: Jonathan gik ned med stress: - Det er ikke legitimt i branchen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx