Af - 09/01-15 11:02; Opdateret: 15/01-15 09:11

Danskerne shopper bil som aldrig førDanskerne shopper bil som aldrig før

Vi købte rekordmange nye biler i 2014. Mikrobiler indtager vejene.

storybild

188.417 nye personbiler købte danskerne sidste år. Det er rekord. (Billede: polfoto/arkiv)

Salget af nye personbiler slår alle hidtidige rekorder. Med 18.856 nye personbiler indregistreret i december 2014 nåede salget af nye personbiler op på rekordhøje 188.417 sidste år. Det er en stigning på 4,3 procent sammenlignet med året før, viser tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort.

Rekorden skyldes især, at virksomheder har købt rigtig mange nye personbiler sidste år. Salget af personbiler til erhverv steg således med hele 26 procent sidste år, mens salget af personbiler til privat brug faktisk faldt 8,4 procent til 104.425 nye biler.

Få bil næsten gratis: Ny leasing-finte er ekstrem populær
Få bil næsten gratis: Ny leasing-finte er ekstrem populær

Under normale omstændigheder plejer et højt bilsalg at være et tegn på, at danskerne har gang i privatforbruget, og at dansk økonomi er i god form. Men sådan er det ikke i øjeblikket, forklarer privatøkonom i Danske Bank Las Olsen.

- De mange nye mikrobiler har ændret ved markedet og gjort det meget mere overkommeligt at købe en ny bil i stedet for en brugt, og givet en del flere mulighed for at have to biler, siger han.

Desuden har der i 2014 været et ekstra stort behov for at udskifte gamle biler, der har nået skrotningsalderen, fordi der også blev solgt mange nye biler omkring 1998, påpeger han.

Politikere: Det skal være lovligt at gå over for rødt
Politikere: Det skal være lovligt at gå over for rødt

Bilsalget peger dog i den rigtige retning.

- Der er tegn på, at bilforbruget er ved at dreje sig lidt mere i retning af større biler. Det passer med, at forbruget i det hele taget er lidt på vej opad. Højere lønninger, flere i job og stigende huspriser mange steder gørt, at lidt flere synes, de har råd til en lidt større bil. Men hurtigt går det altså ikke, lyder analysen fra Las Olsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx