21/08-17 12:33; Opdateret: 21/08-17 12:48

Løkke: Total vil udbygge Mærsks aktiviteter i NordsøenLøkke: Total vil udbygge Mærsks aktiviteter i Nordsøen

Total vil mødes med statsministeren for at fortælle om planer for at udvikle Mærsks Olieforretning.

storybild

Administrerende direktør for franske Total, Patrick Pouyanné, lover i et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Total vil maksimere udbytte fra de danske oliereserver efter købet af Mærsks olieforretning. Det vil både være til gavn for Danmark, dansk miljø og den danske befolkning, skriver han i brevet. Scanpix/Stringer/arkiv

København. Salget af Mærsks Olieforretning til det franske selskab Total har skabt bekymring for, om den nye ejer vil afvikle dele af aktiviteterne og dermed mindske Danmarks milliardstore indtægter fra olien i Nordsøen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er dog fortrøstningsfuld. I en skriftlig kommentar til Ritzau siger han:

- Det har stået klart i nogen tid, at A.P. Møller-Mærsk har arbejdet på en omstrukturering af sine aktiviteter. Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at Maersk Oil nu sælges fra.

- Mærsks administrerende direktør, Søren Skou, har forsikret mig om, at Total har en klar målsætning om at videreføre og udbygge aktiviteterne i Nordsøen med udgangspunkt i Danmark, herunder genopbygningen af Tyra-feltet.

- Det budskab har Totals administrerende direktør gentaget over for mig i et brev, jeg modtog i morges, siger Lars Løkke Rasmussen.

I brevet tilbyder Totals direktør, Patrick Pouyanné, at mødes med den danske statsminister for at fortælle om Totals "visioner og investeringsplan for at udvide og styrke Mærsk Oils betydelige forretninger i Danmark og internationalt".

Statsministeriet ønsker ikke at oplyse, om Lars Løkke Rasmussen har skrevet et møde med Totals øverste chef i kalenderen. Men Løkke siger:

- Det vil gavne dansk økonomi, at vi med Total får udnyttet ressourcerne i undergrunden til fulde, og jeg er optimistisk i forhold til Danmarks samarbejde med denne nye aktør.

I brevet skriver Totals øverste chef også, at både Total og Mærsk vurderer, at handlen vil skabe et "større og bedre finansieret" europæisk energiselskab, som vil være i en bedre position til at "forlænge livet for den store dansk offshoreolie og gasregion".

Det første skridt bliver at genopbygge Tyra-feltet:

- Vi vil maksimere det økonomiske udbytte fra Danmarks tilbageværende olie og gasreserver, skriver Patrick Pouyanné og tilføjer:

- Du har mit ord for, at vi vil bruge Total Gruppens globale ry og ressourcer til gavn for den danske økonomi, det danske miljø og det danske folk.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hvis der var valg nu, ville Joachim...
bt.dk
Træn med Tanja: Interval- træning er IN
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx