Af Ritzau - 25/10-16 09:44

Kvinder er også bedst til at gå til lægen på nettetKvinder er også bedst til at gå til lægen på nettet

Kvinder står for første størstedelen af den digitale kontakt til læger. Danmark er i top i EU-sammenhæng.

storybild

Med et NemID har man adgang til en række sundhedsydelser og -oplysninger via internettet. (Billede: Scanpix/Jonas Vandall Ørtvig)

Det kniber med at få mændene til at møde op hos lægen, og det er ikke blevet bedre af, at de også kan benytte sig af it-løsninger.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som giver et billede af danskernes brug af digital adgang til sundhed.

De viser, at kvinderne i højere grad har taget de elektroniske muligheder for at få tjekket deres sundhed til sig.

36 procent af de danske mænd har bestilt tid hos lægen på nettet, mens tallet for kvindernes vedkommende er 39 procent.

Samtidig har 68 procent af kvinderne søgt helbredsorienteret information via nettet. Kun 55 procent af mændene har været samme øvelse igennem.

Og endelig stod kvinderne sidste år for 3,7 millioner af de email-konsultationer, der blev foretaget, mens mændene kun tegnede sig for 1,9 millioner.

I alt blev det til 5,6 millioner email-konsultationer i 2015, hvilket er mere end en tredobling siden 2009, hvor det blev obligatorisk for læger at tilbyde denne ydelse.

Tallene fra Danmarks Statistik viser i øvrigt, at vi her i landet er blandt de lande i Europa, der er længst fremme i forhold til at udnytte de digitale muligheder i sundhedsvæsnet.

Således er det kun Finland, der når op på siden af Danmark, når det gælder andelen af personer, der bestiller tid hos lægen på nettet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx