Af Ritzau - 25/08-16 07:48; Opdateret: 25/08-16 08:07

ATP har tjent syv milliarder på investeringer i 2016ATP har tjent syv milliarder på investeringer i 2016

ATP leverer et investeringsafkast på 6,7 procent i det første halvår. Det viser selskabets halvårsrapport.

storybild

ATP er en obligatorisk pensionsordning for alle lønmodtagere, som sikrer ekstra penge til alderdommen. Cirka halvdelen af alle nuværende folkepensionister har kun ATP som eneste pensionsindtægt ud over folkepensionen. (Billede: Scanpix/Torben Christensen)

Der er godt nyt for de mange, der via den obligatoriske pensionsordning sparer op til alderdommen hos ATP.

Selskabet offentliggør i sin halvårsrapport, at man har opnået et investeringsafkast på 6,9 milliarder kroner i første halvår af 2016.

Det svarer til et afkast på 6,7 procent. Det anser direktør Carsten Stendevad for tilfredsstillende i en periode, hvor renteniveauet har ligget meget lavt, og aktiemarkederne har været meget uberegnelige.

- Vi har haft et fint investeringsafkast i årets første seks måneder drevet af obligationer og alternative aktiver, herunder vores investering i Dong Energy, siger han.

- Vores afdækning har virket helt efter hensigten og har beskyttet garantierne trods de kraftige rentefald, siger han i en kommentar til regnskabet.

ATP investerede tilbage i 2014 et større milliardbeløb i Dong Energy, som alene i 2016 i kraft af børsnoteringen af energiselskabet har givet et afkast på 2,9 milliarder kroner.

Fra ATP's samlede investeringsafkast på 6,9 milliarder kroner skal dog trækkes omkostninger og pensionsafkastskat, ligesom det også har kostet små 700 millioner kroner at afdække investeringerne.

Der er der i sidste ende kun et investeringsoverskud på 5 milliarder i overskud.

Halvårsresultatet er ikke lige så godt som det, der blev opnået i samme periode sidste år, hvor ATP opnåede et investeringsafkast på 11,5 milliarder kroner før omkostninger og skat.

ATP samlede pensionsformue udgør nu mere end 800 milliarder kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx