Af - 11/03-14 08:30; Opdateret: 11/03-14 09:19

Tak, SKAT! Så er der bonus-ferier til danskerneTak, SKAT! Så er der bonus-ferier til danskerne

Mange danskere bruger restskatten på en spontan ferie.

storybild

Mange danskere bruger restskatten til at tage på en spontan ferie, for eksempel til Thailand. (Billede: MAKOTO HOYANO)

Når danskerne i disse dage tjekker deres årsopgørelsen, finder to ud af tre personer en glædelig nyhed: At de har fået penge tilbage i skat.

Og det kan mærkes hos rejse-bureauerne, der får ekstra mange forespørgsler og bestillinger af rejser.

Dette er sommerens store trend på charterferien
Dette er sommerens store trend på charterferien

- Vores rejsekonsulenter har haft mange opkald i løbet af weekenden på dén konto, og vi har ligeledes modtaget en lang række forespørgsler på Facebook, som går på, hvor meget ferie man kan få for eksakt det pengebeløb, man har udsigt til at få tilbage, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

- Der henvises til, at man har kunnet smugkigge på årsopgørelsen for 2013 siden fredag aften, så forespørgslerne er meget konkrete.

Apollo oplyser, at rejseselskabet har solgt 15 procent flere rejser i den forgangne ’skatte-weekend’ end i forrige weekend.

Danske turister må afbryde ferien i Sharm el-Sheikh
Danske turister må afbryde ferien i Sharm el-Sheikh

- Nogle har bestilt et dyrere hotel, end de ellers ville have gjort, takket været skattekronerne, og andre har bestilt en rejse i to uger i stedet for i blot én uge. Par uden børn har bestilt en rejse i perioderne uden for skolesommerferien, typisk i april og maj, og anser det typisk for at være en bonusferie til ferier, de i forvejen har bestilt, siger Rikke Koks Andreassen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx