16/09-13 09:27; Opdateret: 16/09-13 10:43

Danske Banks direktør Eivind Kolding fyretDanske Banks direktør Eivind Kolding fyret

Danske Banks topchef Eivind Kolding fratræder sin stilling. Bestyrelsen har ny mand parat: Thomas F. Borgen.

storybild

Danske Banks topchef Eivind Kolding fratræder sin stilling øjeblikkeligt. Og allerede inden hans stol er blevet kold, har bestyrelsen en afløser parat. Det er den 49-årige norskfødte Thomas F. Borgen, som skal afløse Kolding, oplyser banken.

Det blev kun en kort periode, hvor den tidligere reder fra Maersk Line kom til at sidde ved roret i direktionslokalet for Danske Bank.

Kolding, der afløste Peter Straarup, tiltrådte 15. februar 2012. Han var udset til at føre Danske Bank i front. Banken skulle være nummer et i kundernes øjne - både i forhold til omdømme og til afkastet.

- Jeg vil arbejde for, at det budskab komme klarere frem i mediebilledet. Men der vil nok altid være nogle knubs undervejs. Det tager jeg med sindsro, sagde Eivind Kolding dengang.

Det var efter 22 år hos A.P. Møller-Mærsk, at skibsrederen og øverste chef i Maersk Line skiftede fra de blå bølger til de bonede bankgulve. Men det blev kun til 19 måneder i den danske bankverdens topjob, da han mandag fik en fyreseddel fra sin bestyrelse.

Bestyrelsesformand i banken Ole Andersen begrunder afskedigelsen med, at Danske Bank er i en fase, hvor det handler om at transformere banken, så den bliver endnu mere kundeorienteret.

- Bestyrelsen har vurderet, at det - trods Eivind Koldings mange faglige og menneskelige kvaliteter - i denne fase er nødvendigt at have en administrerende direktør med dybere bankkompetencer, lyder bestyrelsesformandens forklaring på det overraskende skifte.

Ole Andersen understreger i en meddelelse til fondsbørsen, at ledelsesændringen ikke er begrundet i bankens økonomiske udvikling.

Eivind Kolding måtte ellers nedjustere forventningerne til 2013 med en milliard kroner, da han fremlagde bankens halvårsregnskab i august.

Koldings afløser Thomas F. Borgen kommer ikke fra ind fra gaden, som Kolding gjorde. Nordmanden har været ansat i banken siden 1997. Siden 2009 har han været medlem af direktionen i banken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx