Af - 13/09-13 08:10; Opdateret: 13/09-13 09:27

Hun gav sin hotelkæde et forkert navnHun gav sin hotelkæde et forkert navn

Hoteldronningen Sandra Plesner fortryder, at hun døbte sit første hotel 'Guldsmeden', for nu hedder hendes ekspanderende hotelimperium noget, få gæster kan udtale.

Det begyndte i Guldsmedgade i Aarhus, hvor iværksætteren Sandra Plesner Weinert og ægtemanden Marc Plesner i 1999 åbnede deres første lille 15-værelsers-hotel, som siden har været fuldt booket.

Det var selvfølgelig oplagt at døbe det Guldsmeden, og siden er syv hoteller i Danmark, Norge, Sydfrankrig og Bali blevet af erhvervskvindens hotelimperium 'Guldsmeden'.

»Dybest set fortryder jeg, at jeg kaldte hotellet noget, som vore mange udenlandske gæster kløjes i. Havde jeg dog bare vidst bedre,« siger Sandra Plesner Weinert.

Trods navn og krise er det lykkedes hende at skabe en hotel-million-succes med et fokus på bæredygtighed, økologi - og det gode værtsskab, der kort sagt går ud på, at medarbejderne hygger om gæsterne.

I dag vil hun på iværksættermessen Iværk&Vækst i Øksnehallen, København, fortælle om sin vej til succes.

»For mig har succes især været sørget for at have en flad ledelseskultur, hvor enhver lovende idé blot føres ud i livet. Idéer skal ikke analyseres ihjel, men afprøves i virkeligheden. Det er sjovt, og når det er sjovt, så bliver idéer oftere til virkelighed.«

I småtingsafdelingen for idéer foreslog en medarbejder, at hotellernes tørre rugbrød kunne knuses og blive til müsli – i overenstemmelse med princippet om bæredygtig. Så sådan blev det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Kronprins Frederik fortæller om sin...
bt.dk
FCM er danske mestre - Brøndby...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx