Af - 24/06-16 14:22; Opdateret: 24/06-16 15:37

Ung klejnsmed: Hvorfor hylder man kun studenterhuerne?Ung klejnsmed: Hvorfor hylder man kun studenterhuerne?

Der er alt for lidt fokus på ‘den almindelige arbejder,’ mener en 27-årig klejnsmed.

Bildstrecke im Grossformat »

På metroxpress har vi løbende hyldet studenter og superstudenter. Blandt andet med gallerier som dette herover.

Det er nok ikke gået nogen forbi, at der de seneste dage er blevet udklækket tusindvis af studenter landet over.

De fleste medier vrimler med glade historier - ligesom det også er tilfældet her på metroxpress - om superstudenter og de unges festlige påfund, når de eksempelvis pynter lastbiler med bannere polstrede bænke, køleskab og store musikanlæg.

Men hvor er de gode historier om kokke, smede eller tømrere, der scorer 12-taller til deres svendeprøve? Det spørger 27-årige Frederik Pihl, som er formand for Dansk Metal Ungdom og er i lære som klejnsmed, om i avisen.dk.

Interesserer du dig for artikler om uddannelse, og vil du opdateres med historier om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

- Jeg synes, der er en slem tendens til, at man glemmer en stor gruppe unge mennesker, der er mindst lige så dygtige. I gymnasiet går du bare i skole i tre år. Men på erhvervsskolerne tager man i gennemsnit en fire år lang uddannelse, hvor man både har skolegang og lærer at være en del af en virksomhed og har et kæmpe ansvar over for dine kolleger, siger Frederik Pihl.

Ifølge Frederik Pihl er det store fokus på studenter symptomatisk for mediernes tendens til at glemme håndværkere i den offentlige debat, hvor den helt almindelige arbejder ifølge klejnsmeden har været alt for fraværende de sidste mange år.

Klejnsmeden mener, at de faglærte også selv bør være bedre til at råbe op for at undgå, at håndværkeruddannelserne bliver offer for besparelser og nedskæringer, hvilket er risikoen, hvis de bliver glemt i den offentlige debat.

Tinderbox' lækreste student: Kan du gætte, hvad der står i huen?
Tinderbox' lækreste student: Kan du gætte, hvad der står i huen?

Trine fik 7 i kemi - men så sprængte hun karakter-skalaen
Trine fik 7 i kemi - men så sprængte hun karakter-skalaen

LÆS OGSÅ: Seks ting du skal have prøvet, inden du bliver student

LÆS OGSÅ: Denne type studentergave storhitter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx