Af - 19/08-14 22:32

'Byt’ dig til 100 gratis kvadratmeter'Byt’ dig til 100 gratis kvadratmeter

For en standardlejlighed på 80 kvadratmeter kan du få mellem 120 og 180 kvadratmeter villa til samme pris, viser nye tal.

storybild

I øjeblikket er der mange ekstra kvadratmeter at score ved at sælge ejerlejligheden og købe en villa. (Billede: polfoto)

Hvis du savner lidt mere plads at brede dig på, så er det en god idé at kigge lidt uden for storbyens grænser.

Stigende salgspriser på ejerlejligheder har gjort det til en rigtig god forretning at skifte etageejendommen ud med en villa i nærheden.

Sælger du din bylejlighed og køber hus i en nabokommune, kan du for samme pris få op til 100 ekstra kvadratmeter, viser en analyse fra Boligsiden.dk, der har beregnet bytteforholdet mellem en lejlighed i København, Aarhus, Aalborg eller Odense og en villa i nærheden.

Odense stikker af: Så meget stiger huslejen i storbyerne
Odense stikker af: Så meget stiger huslejen i storbyerne

- Man kan få overraskende meget for pengene netop nu, da prisen på ejerlejligheder er steget langt mere end prisen på villaer. Det seneste år er prisen steget 3,1 procent på villaer, men 7 procent på ejerlejligheder på landsplan, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra Boligsiden.dk.

Flytter du eksempelvis fra en lejlighed på 80 kvadratmeter i Aarhus og køber hus i Favrskov, kan du i øjeblikket få 180 kvadratmeter villa i bytte.

Nu kan du købe Mærsks ‘hemmelige’ kæmpevilla
Nu kan du købe Mærsks ‘hemmelige’ kæmpevilla

Samme billede gør sig gældende for dem, der måtte have en 80 kvadratmeter stor lejlighed i Odense, som de er villige til at bytte ud med en villa i nabokommunen Nordfyns.

Aalborg er ikke langt efter - her er der cirka 175 kvadratmeter villa at få i den tilgrænsende kommune Mariagerfjord, hvis man sælger sin lejlighed i byen.

Glem whiskybæltet: Her er alle de andre million-villaer
Glem whiskybæltet: Her er alle de andre million-villaer

Sælger man 80 kvadratmeter lejlighed i København og flytter godt 25 kilometer nord for byen til forstaden Allerød, kan man få cirka 120 kvadratmeter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx