Af - 29/01-14 08:00

Krig om mobil-betaling: Telebranchen udfordrer bankerKrig om mobil-betaling: Telebranchen udfordrer banker

MobilePay, Swipp – og snart 4T. Der bliver hård konkurrence om at blive danskernes foretrukne mobilbetalings-værktøj, siger ekspert.

storybild

Danske Bank har fået over en millioner brugere af app'en MobilePay inden for et år. Snart lancerer landets fire største mobilselskaber dog en lignende løsning. (Billede: pr-foto)

Danskerne er allerede ved at vænne sig til at bruge mobilen som et betalingsmiddel, når der skal overføres penge til vennerne eller købes kaffe og wienerbrød hos bageren.

Danske Bank har på under et år opnået over en million downloads af deres applikation MobilePay.

Vi dropper vores netkøb hvis dette sker ...
Vi dropper vores netkøb hvis dette sker ...

Men snart melder landets fire største teleselskaber sig ind i kampen, når virksomheden 4T introducerer en ny mobilbetalings-løsning.

- Der vil komme en kæmpe konkurrence på det marked. Men det er svært at give et bud på, hvem der vinder, siger Leif Ulbæk, der er ekspert i teknologi og telekommunikation hos PricewaterhouseCoopers.

Han mener, at det bliver afgørende, hvem der kan lave en sikker løsning, som virksomhederne tager til sig:

- First movers får et naturligt forspring. Men de løsninger, vi kender i dag, bliver stadig mest brugt til mindre betalinger fra private til private. Udfordringen bliver at få det rullet ud, så det også kan bruges i forretninger og business to business.

Farvel, Dankort: Nu kan du snart købe mad med mobilen
Farvel, Dankort: Nu kan du snart købe mad med mobilen

Selskabet 4T vil i første omgang satse på online-handel, hvor man kan bruge sit mobilnummer til at betale. Men på sigt skal tjenesten udvides til også at omfatte fysiske butikker, forklarer administrerende direktør, Peter Bredgaard.

- Vi har en mission om, at vi vil udstyre danskerne med et værktøj, så de ikke behøver have deres pung med til at klare dagligdagen. Udover et betalingskort kan det også fungere som medlemskort, kaffekort eller bonuskort, siger Peter Bredgaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx