Miljøminister skal svare på flere kritiske kemi-spørgsmålMiljøminister skal svare på flere kritiske kemi-spørgsmål

Er myndighedernes kontrol med kosmetiske produkter god nok? Det skal miljøminister Esben Lunde Larsen nu svare på.

storybild

Miljøminister Esben Lunde Larsen er ikke færdig med at svare på kritiske spørgsmål om forbrugerkemi og regeringens bebudede nedlægges af forbrugerne kemivagthund Tænk Kemi under Forbrugerrådet. (Billede: scanpix/arkiv)

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) skal efter have talt usandt til et åbent samråd den 5. oktober om regeringens beslutning om at nedlægge Forbrugerrådet Tænk Kemi svare på flere spørgsmål i sagen.

En af de politikere, som kræver en forklaring på ministerens fejlinformering, er medlem af miljøudvalget, Lea Wermelin (S):

- Det ligner et mønster, at regeringens miljø- og fødevareministre alene favoriserer erhvervslivet fremfor forbrugernes interesse i sikrest mulige produkter. Det er jo desuden usandt, når ministeren hævder, Miljøstyrelsen kan udføre Kemiluppens arbejde.

Miljøminister talte usandt om forbruger-kemi
Miljøminister talte usandt om forbruger-kemi

Heller ikke miljøordfører Christian Poll (Å) er tryg ved de svar, ministeren gav.

- Det er fint, at ministeren nu erkender, at han udtalte sig upræcist. Men vi mangler svar på, om den kontrol, ministeren henviser til, at Miljøstyrelsen fører med kosmetiske produkter, er god nok , siger han.

Topforskere: Danskerne frarøves viden om farlig forbrugerkemi
Topforskere: Danskerne frarøves viden om farlig forbrugerkemi

Christian Poll vil nu gennem Miljø- og Fødevareudvalget bede Esben Lunde Larsen svare på, hvor mange kontroller af konkrete, kosmetiske produkter, Miljøstyrelsen foretager og ikke mindst, hvad styrelsen finder.

- Tænk Kemi har fundet både ulovlige kosmetiske produkter og produkter med problematiske stoffer. Jeg tvivler desværre på Miljøstyrelsens kontroller kan stå alene, når Tænk Kemi nedlægges, siger han.

Erhvervsgiganter: Bevar forbrugernes kemi-vagthund
Erhvervsgiganter: Bevar forbrugernes kemi-vagthund

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sagde på samrådet den 5. oktober, at kosmetiske produkter godkendes af myndighederne. Det var faktuelt forkert. Virksomhederne har selv ansvaret for at leve op til reglerne; myndighederne udfører stikprøve-kontroller.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx