Af - 09/10-15 10:14; Opdateret: 09/10-15 10:42

TV: To danske teenagepiger tjener formue på at flette fletningerTV: To danske teenagepiger tjener formue på at flette fletninger

Med 139.000 følgere på Instagram og det, der sandsynligvis er en millionindtjening, mener de to teenagepiger selv, at de stadig er helt normale piger.

Guide: Sådan fletter du en hollandsk fletning på dig selv, trin for trin med 'Flettepigerne'. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Med 75.000 solgte bøger i 14 lande, er der et stort forventningspres på teenagepigerne Laura Arnesen og Marie Wivel, som nu er klar med deres bog nummer to om fletninger.

- Det er helt surrealistisk, jeg tror ikke rigtig, vi forstår det selv, siger Laura Arnesen.

- Jeg kommer fra en familie af helt vildt mange forfattere, og det er sjovt at mine bøger nu kan stå på reolen med de andres, supplerer Marie Wivel.

Kan du godt lide at læse om iværksættere, og vil du opdateres om emnet, så like MX PENGE på Facebook.

De to piger startede deres flettekarriere med en uskyldig Instagram-profil, hvor de postede billeder af de fletninger, de lavede. I dag har profilens følgerskare vokset sig så stor, at 139.000 følger med, hver gang de lægger et billede op.

Men selvom anden bog nu kan placeres i boghylden, og Laura Arnesen og Marie Wivel ind i mellem skal have taget foto med de folk, der genkender dem på gaden, har de stadig en hel normal hverdag, ligesom deres venner:

I bund og grund er vi helt almindelige piger. Vi har det her fritidsjob (Instagramprofilen, red.), så det er ikke så anderledes end mange af vores veninder, der arbejder i en bager efter skole. Men vi får da lov til spændende ting som at give interview til aviserne og tv-kanalerne.
Det siger Laura Arnesen.

Investorernes bedste råd: Sådan får du succes som iværksætter
Investorernes bedste råd: Sådan får du succes som iværksætter

Men pigerne, der begge gik ud af 9. klasse til sommers, lægger dog ikke skjul på, at de alligevel tjener liiidt mere, end hvad deres venner tjener på deres fritidsjobs. Hvor meget, vil de dog ikke ud med.

Det vil Jakob Vedelsby, der er formand for Dansk Forfatterforening, til gengæld gerne hjælpe metroxpress med at kommed med et overslag på.

- Det er typisk for en dansk forlagskontrakt, at 15 procent af udsalgsprisen minus moms går til forfatterne. I tilfældet med pigernes bog, der koster 150 kroner, vil jeg tro, at 30 kroner til moms, 60 kroner til boghandleren, 42 kroner til forlaget, og sølle 18 kroner til forfatterne. 18 kroner gange 75.000 solgte bøger giver pigerne en indtjening alene på deres første bog på omkring 1.350.000 kroner, vurderer Jakob Vedelsby.

Han gør dog opmærksom på, at det kun er et cirkatal, da pigernes første bog er solgt i 13 andre lande, og her kan 'royaltien,' eller forfatternes andel, være både højere og lavere.

Hør hvad pigerne har brugt nogle af pengene på, og hvad de gemmer resten til i videoen nedenunder.

16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri
16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri

LÆS OGSÅ: Ung iværksætter: Nye studieregler er en spændetrøje

LÆS OGSÅ: Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at "ødelægge" dyre sko

LÆS OGSÅ: Sejt: 14-årig iværksætter leger med de store drenge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx