Af - 02/07-15 11:03

Forstads-studerende sparer kassen på studieboligenForstads-studerende sparer kassen på studieboligen

Der kan være mange penge at spare, hvis man er parat til at hoppe på cyklen og droppe drømmen om en studielejlighed i studiebyernes centrum.

storybild

Der er mange penge at spare på studielejligheden, hvis man bevæger sig væk fra studiernes centrum. (Billede: polfoto/arkiv)

Titusindvis af studerende får i slutningen af denne måned svar på, om de er blevet optaget på deres drømmeu

Kandidateksamen blev afbrudt: Censoren var fuld
Kandidateksamen blev afbrudt: Censoren var fuld
ddannelse. For mange er det begyndelsen på en intens boligjagt.

Hører man til dem, der foretrækker at bo i egen lejlighed, eller er det bare umuligt at finde et kollegieværelse, er der mange penge at spare på at købe lejlighed i udkanten af studiebyerne frem for i centrum. Det viser en en prissammenligning, som Boligsiden.dk har foretaget.

'Lille værelse uden køkken': Svensk politi laver sjovt tilbud til årets studenter
'Lille værelse uden køkken': Svensk politi laver sjovt tilbud til årets studenter

I København koster den allerbilligste ejerlejlighed i centrum lige nu 1.495.000 kroner for 39 kvadratmeter i Klerkegade et stenkast fra Kongens Have.
Sætter man sig op på cyklen og kører 8,7 kilometer væk fra centrum til Frederikssundsvej 346 tæt på Vestvolden, har man motioneret sig til en noget mere studievenlig pris. Her får man 35 kvadratmeter for 420.000 kroner.

Guide: 5 ting du ikke vidste, du kunne lave i din mikrobølgeovn
Guide: 5 ting du ikke vidste, du kunne lave i din mikrobølgeovn

- Prisniveauet især i København er meget højt. Selv om renten stadig er lav, og de månedlige udgifter derfor stadig holder sig på et leje, der er til at komme i nærheden af, kan en millioninvestering stadig være for meget for en studerende. En frisk cykeltur kan heldigvis gøre meget for prisen, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mens prisforskellen på den billigste city-lejlighed og forstadslejlighed i Københavns Kommune er på over en million kroner, betaler man relativt mindre for at bo centralt i Aarhus, Odense og Aalborg. I Århus er prisforskellen cirka 400.000 kroner. I Aalborg og Odense 300.00 kroner.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx