Af - 07/04-14 10:24; Opdateret: 07/04-14 15:40

Jesper må ikke få netbank og er fanget i et helvede af gebyrerJesper må ikke få netbank og er fanget i et helvede af gebyrer

Hvis man først en gang har misset et afdrag på gælden, kan bankerne nægte adgang til netbank og betalingsservice indtil man er gældfri - og så regner det pludselig med gebyrer.

storybild

Den Sociale Retshjælp der yder gratis juridisk rådgivning i Danmark får ofte henvendelser fra frustrerede borgere, der på grund af gæld, bliver nægtet adgang til netbank og betalingsservice. Konsekvensen er, at de bliver fanget i et gebyrhelvede i et samfund, der i stigende grad bliver digitaliseret (Billede: Polfoto)

Hver måned, når Jesper skal betale regninger, foregår det uden netbank og betalingsservice. Han skal blandt andet betale 40 kroner for at få girokort til sin mobilregning og 40 kroner for at betale girokortet.

Når han skal overføre husleje, skal han i banken for at betale, og det koster også 40 kroner i gebyr.

Banker ribber de fattige kunder: Sådan gør de
Banker ribber de fattige kunder: Sådan gør de

Hos Den Sociale Retshjælp, der yder gratis juridisk rådgivning og gældsrådgivning, får man ofte henvendelser fra frustrerede bankkunder, der bliver nægtet netbank og betalingsservice, fordi de tidligere har fejlet:

»Som minimum burde de her mennesker have ret til betalingsservice, når alt i vores samfund foregår elektronisk. Jeg forstår, at bankerne også skal passe deres forretning, men det er et problem for rigtig mange mennesker med alle gebyrerne, når de kæmper i forvejen,« siger Sandy Madar, direktør i Den Sociale Retshjælp.

Banker nægter NemKonto til folk med gæld
Banker nægter NemKonto til folk med gæld

Jesper gik ned med en depression, og mistede derfor sin indtægt og røg over i bankens inkassoafdeling. Han er nu rask igen og i gang med at afdrage, men banken nægter ham stadig netbank, betalingsservice og debitkort, indtil al gælden er væk:

»Jeg kan ikke fungere optimalt økonomisk, på trods af, at jeg har en fast indtægt. Det er ikke sjovt, at ulejlige kæreste og familie med hjælp til elektroniske betalinger hver eneste måned,« fortæller han.

Metroxpress har forsøgt at få en kommentar fra bankernes interesseorganisation, Finansrådet, men de er ikke vendt tilbage med et svar.

'Jesper' er et opdigtet navn, da han ønsker at være anonym. Metroxpress kender hans rigtige navn.

Belærende bankfolk koster kunder dyrt
Belærende bankfolk koster kunder dyrt


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx