15/10-14 16:27

Millionkrav i sag om falske Converse-sko afvisesMillionkrav i sag om falske Converse-sko afvises

Sø- og Handelsretten frifinder Coop, Harald Nyborg og Lidl i stor retssag om kopier af Converse-sko.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Et stor retssag om flere tusinde par falske sko er endt med et nederlag til Converse.

Det verdenskendte sko-firma havde samlet krævet godt 20 millioner kroner af Coop, Harald Nyborg, Lidl og flere handelsfirmaer.

Men i en omfattende dom afviser Sø- og Handelsretten onsdag kravene.

Ganske vist har det vist sig, at forretningerne har ligget inde med sko, som var kopier af den ægte vare, fastslår dommerne.

Kvickly sparker til Converse over falske All Stars
Kvickly sparker til Converse over falske All Stars

Men det er "særdeles vanskeligt at se forskel" på en original og de påståede varemærkeforfalskede sko, skriver dommerne.

Coop, Harald Nyborg og Lidl frifindes for at være gået over stregen. Butikkerne har ikke optrådt uagtsomt, og handelsfirmaerne har ikke været i ond tro, lyder begrundelsen.

Det er det britiske firma MSK, der oprindeligt forsynede det danske marked. Der blev solgt over 100.000 par blandt andet til danske handelsfirmaer, som derefter videresolgte til Harald Nyborg, Coop og Lidl.

MSK har under retssagen hævdet, at skoene var gode nok. Firmaet har henvist til nogle advokaterklæringer fra den oprindelige forhandler om ægtheden.

Men disse erklæringer er tilsyneladende fup og fidus. Et brev og en mail om erklæringerne har vist sig at være falske, noteres det i dommen.

Converse raser: Tusindvis af danskere har købt falske All Stars
Converse raser: Tusindvis af danskere har købt falske All Stars

Også det britiske firma slipper for at blive dømt, men det har været tættere på, fremgår det af rettens formulering - der er "ikke fuldt tilstrækkeligt grundlag" for at fastslå, at MSK har handlet uagtsomt.

Blandt andet havde Converse krævet 9,8 millioner kroner af det britiske firma, 4,4 millioner af Coop, 1,4 millioner af Lidl og 1,2 millioner af Harald Nyborg.

Desuden skulle Coop, Harald Nyborg og Lidl tvinges til at offentliggøre domskonklusionen i flere aviser og på selskabernes hjemmesider.

Men retten afviser i den 157 sider lange dom disse og en lang række andre påstande. Dog skal de sagsøgte betale delvist for Converses udgifter til advokat og retsafgift. Beløbene svinger mellem 110.000 og 52.000 kroner.

Desuden skal Harald Nyborg og Lidl betale for destruktion af beslaglagte sko.

Converse All Star skoen populær, da den amerikanske basketballspiller Chuck Taylor benyttede skoen. Tilbage i 1923 blev spillerens signatur påtrykt skoen. Og siden blev den et hit verden over.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Støjberg-opgør i Venstre: Det havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx