Af - 29/04-14 07:58

Tilbud til au pairs: Få 10.000 kroner for at undgå graviditetTilbud til au pairs: Få 10.000 kroner for at undgå graviditet

Fagforbundet FOA raser over et nyt “tilbud” til filippinske au pair-piger i Danmark. De får 10.000 kroner i bonus, hvis de ikke bliver gravide.

storybild

Au pair-piger i Danmark får bonus for ikke at blive gravide. (Billede: DALSGAARD MIRIAM)

For at undgå tvungne hjemsendelser af gravide au pair-piger i Danmark, har bureauet Aupair Agency Denmark indført en ny ordning, som træder i kraft 1. januar 2015.

Fremover skal filippinske au pairs betale 3.500 kroner for at komme til Danmark og arbejde, og kun hvis de inden for en to-årig periode undgår at blive gravide, får de pengene tilbage plus en bonus på 6.500 kroner.

Det skriver Avisen.dk.

- Filippinske piger vil gøre alt for at blive i landet, så vi tror, at det bliver et gigantisk problem. Derfor laver vi en bonus, som vil være attraktiv for dem, som kun tænker i penge, siger Lina Bale, som ejer bureauet, til Avisen.dk.

Horrible forhold: Dansk firma krænker og snyder
Horrible forhold: Dansk firma krænker og snyder

For nylig sagde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, at det er i strid med ligestillingsloven, at gravide au pair-piger får inddraget deres opholdstilladelse i Danmark.

Men ifølge FOA er en bonus-ordning om at undgå graviditet en rigtig dårlig løsning på problemet:

- Det vil være klart ulovligt og kønsdiskriminerende, så de skal regne med en tur i ligebehandlingsnævnet i det øjeblik, ordningen træder i kraft, siger formand Dennis Kristensen fra fagforbundet FOA til Avisen.dk.

Sulteløn til kokke: Får 40 kroner i timen
Sulteløn til kokke: Får 40 kroner i timen

- Moralsk er det jo helt ude i hampen, hvis de her au pair-bureauer indfører særlige økonomiske straffeforanstaltninger, hvis man bliver gravid, tilføjer han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Milliardæren og Mærsk er væk: Liberal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx