Af Ritzau - 17/08-16 08:47; Opdateret: 17/08-16 10:41

William Demant nedlægger hundredvis af job i ThistedWilliam Demant nedlægger hundredvis af job i Thisted

William Demant, der ejer Oticon, vil lukke ned for produktionen i Thisted som del af stor spareplan.

storybild

William Demant Holding lukker ned for sin produktion i Thisted og sender det hele til Polen. (Billede: Free/William Demant)

William Demant Holding sætter gang i en større omstruktureringsplan, som skal samle medarbejderne på færre steder og sikre fremtidige besparelser.

Det koster produktionen i Thisted, der rykker til Polen. 210 medarbejdere vil blive berørt.

- Det er en kombination af at sikre stordriftsfordele og så det at samle kompetencerne et sted, der er det afgørende her, siger Niels Jacobsen, administrerende direktør hos William Demant Holding, til Ritzau Finans.

- Langt det meste af det er ren overflytning til Polen og ikke nedlæggelser af selve jobfunktionen. Men vi forventer ikke, at der er mange, der vil flytte med.

På produktionsfronten vil William Demant lukke helt ned i Thisted inden udgangen af 2018 for at flytte driftsaktiviteterne til Polen.

- I dag bliver mere end 90 procent af standardprodukterne lavet i Polen, og med det nuværende setup kan vi nu flytte de resterende operationelle aktiviteter til Polen.

- Som konsekvens vil produktionsfaciliteterne blive lukket ned før afslutningen af 2018, skriver William Demant Holding.

William Demant Holdings kommunikationsafdeling oplyser, at der er tale om 210 medarbejdere. Et forløb vil nu gå i gang, men der forventes afskedigelser.

Mange af medarbejderne har været ansat i rigtig, rigtig mange år.

- Den eneste mulighed for dem, hvis de skal finde et nyt arbejde i Danmark, det er efteruddannelse og opkvalificering, siger Niels Jensen, formand for 3F Thy-Mors.

- Det bliver en stor udfordring.

I USA har William Demant Holding allerede i første halvår lukket for produktionen i Eagan i Minnesota og rykket teltpælene til Mexico.

Til gengæld vil forsknings- og udviklingsaktiviteterne muligvis flytte fra Schweiz til Polen og Danmark og give øget medarbejdertal i de afdelinger, skriver William Demant.

Planen kommer i et halvårsregnskab, der viser en solid vækst i omsætningen for William Demant Holding på 15 procent til 5,8 milliarder kroner.

Overskuddet faldt til gengæld med fem procent til 634 millioner kroner, stærkt påvirket af udgifterne til omstruktureringen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx