Arla fortsætter skyr-fuskArla fortsætter skyr-fusk

Mejerigiganten Arla, der skummer fløden på skyr-trenden fortsætter med at lyve og påstå, at der er højt proteinindhold i det såkaldte 'Frozen skyr'.

storybild

- Jeg købte sådan et hypet bæger protein-rigt skyr og opdagede, at der var latterligt lidt protein i det, siger den 22-årige mad-revsers Rikke Chrisander, der studerer på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen i Sorø. (Billede: PR/Privat)

Arlas sukkersøde is 'Frozen Skyr' bliver markedsført på snyd, det afslørede metroxpress for fire måneder siden, efter et tip fra den 22-årige sundhedsblogger Rikke Chrisander.

Hun var forarget over, at Arla påstod, at isen har et højt proteinindhold, og påstanden var da også ulovlig, da den slet ikke indeholder tilstrækkeligt meget protein.

Arlas sommerhit er snyd
Arlas sommerhit er snyd

Fødevarekontrollen gav en reprimande til Arla som oplyste, at de sidste is med den ulovlige anprisning ville være solgt med udgangen af september 2014, hvorved der ikke længere ville være et problem.

Samtidig afviste Arla, at man ville sætte nye klistermærker på isene, så forbrugernes ikke blev vildledt.

Men så sent som i går blev isene solgt med den fejlagtige markedsføring - uden de lovede klistermærker, der kunne have korrigeret de skyr-glade forbrugeres indtryk af produktet.

-Vi har måtte erkende, at det ikke er praktisk muligt at sætte nye etiketter på produkterne, siger kommunikationsdirektør Kasper Ibsen Beck som svar på, hvorfor forbrugerne stadig skal vildledes.

Smid det ud: Der er mug i denne skyr-yoghurt - igen
Smid det ud: Der er mug i denne skyr-yoghurt - igen

- Dette skyldes, at hvert eneste produkt skal pakkes op, der skal sættes etiket på og gammelt emballage smides ud – vel og mærket manuelt arbejde i 40 graders kulde i et fryserum, fortsætter han.

De findes stadig i butikkerne, fordi Arlas salgsprognoser viste en anden tidshorisont, forklarer han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx