Af - 28/08-15 20:44

Så syg er du heller ikke - kom på arbejde!Så syg er du heller ikke - kom på arbejde!

Hvornår er man syg nok til at arbejde? Metroxpress læsere er uenige med eksperterne, og særligt har de unge svært ved at kende til arbejdsmarkeds sygdomsnormer.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad må du melde dig syg for? Vi har spurgt en læge, én der repræsenterer arbejdsgiverne og en jurist om de "sygdoms"situationer, man kunne være i tvivl om.

Chef, jeg kan desværre ikke komme på arbejde i dag, for jeg er syg.

Men hvad er det i grunden tilladt at melde sig syg for? Læserne var ikke enige med eksperterne, om, hvorvidt det er i orden at melde sig syg på grund af kærestesorger, og der er flere tvivlspørgsmål ved sygdomme, som kunne trænge til en afklaring en gang for alle.

Klik dig gennem tvivlspørgsmålene øverst i artiklen.

Og det er især de unge, som kunne bruge lidt opdragelse i forhold til sygemeldingsbegrundelser, mener Søren Østergaard, der er leder ad Center for Ungdomsstudier:

- Arbejdsgivere oplever rigtig meget, at unge melder sig syge, fordi de unge ikke ved, hvad arbejdsmarkedet forventer af dem, siger han.

Danskerne arbejder 30 minutter mere om ugen
Danskerne arbejder 30 minutter mere om ugen

Alene kærestesorger fik otte procent af de unge mellem 18-29 år til at trodse arbejdet, på trods af at flere eksperter ikke umiddelbart anerkender det som en legitim sygdomsbegrundelse.

Og der er god grund til at vide, hvad der er anerkendte sygdomsbegrundelser eller ej, for hvis dit fravær karakteriseres som pjæk, kan du blive bortvist fra arbejdet samme dag, oplyser juridisk chef i HK Torben From.

Danskerne betaler sig fra beskidt arbejde
Danskerne betaler sig fra beskidt arbejde

LÆS OGSÅ: Læserne er uenige med eksperter - du må godt sygemelde dig på grund af kærestesorg

LÆS OGSÅ: Ny forskning om kærestesorger: Derfor bliver kvinder hårdest ramt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx