Af - 07/09-14 16:32

Coca-Cola betaler erstatning til 1.293 kvinderCoca-Cola betaler erstatning til 1.293 kvinder

Den amerikanske sodavandsproducent har diskrimineret kvindelige jobansøgere, som nu får erstatning.

storybild

Coca Cola skal betale erstatning til en lang række kvinder, som blev diskrimineret i forbindelse med en jobansøgning. (Billede: AP)

Lige som i Danmark er det ulovligt at forskelsbehandle mennesker på baggrund af køn, etnicitet eller religion i USA.

Men et af verdens største firmaer, amerikanske Coca-Cola, har brudt den regel, og det koster nu sodavandsgiganten flere millioner kroner i erstatning.

I gennem cirka to år har virksomheden afvist en lang række kvindelige jobansøgere på trods af, at de havde mindst lige så gode kvalifikationer som de mandlige kandidater, der blev tilbudt job.

Vred kunde: Der er en edderkop i min cola
Vred kunde: Der er en edderkop i min cola

Der fastslår United States Department of Labor i en ny afgørelse, der samtidig pålægger Coca Cola at betale en samlet erstatning på omkring 2,7 millioner kroner til de i alt 1.293 krænkede kvinder.

De havde blandt andet søgt stillinger inden for merchandise, transport samt lager- og fabriksarbejde hos underafdelingen Great Plains Coca-Cola Bottling Company i Oklahoma City.

- Vi kan ikke opbygge en arbejdsstyrke i det 21. århundrede, hvor vi lader halvdelen i stikken. Det er på tide, at arbejdsgivere indser, at det er evner, og ikke køn, der er afgørende for, hvem der skal have et job, udtaler Patricia A. Shiu fra United States Department of Labor.

Ny 'grøn' Coca Cola narrer ingen
Ny 'grøn' Coca Cola narrer ingen

Coca-Cola har indvilget i at betale erstatningen, og virksomheden har efterfølgende ændret sin ansættelsesprocedure, så den er i overensstemmelse med lovgivningen, fastslår de amerikanske myndigheder.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kender du det? 'Der er folk på...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
TINDER-TIRSDAG: 10 liderlige beskeder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx