Af - 13/02-14 12:51; Opdateret: 13/02-14 13:45

Tidligere ledig: Jobcentre skal stoppe med at tale ned til folkTidligere ledig: Jobcentre skal stoppe med at tale ned til folk

Bent Lorentzen, der var ledig i 10 måneder i 2013, fik intet ud af kontakten med det lokale jobcenter.

storybild

Bent Lorentzen, der var ledig i 10 måneder i 2013, mener ikke, at dialogen med jobcentret forbedrede hans mulighed for at få job. (Billede: Privatfoto)

Sidste år gik Bent Lorentzen fra Birkerød ledig i 10 måneder. Den 58-årige mand husker tydeligt sit første møde på det lokale jobcenter:

- Da jeg kom derned, blev jeg blev mødt med ordene: 'med din lange erhvervserfaring, så er der ikke rigtigt noget, vi kan gøre for dig.' Der var intet engagement fra jobcentrets side, fortæller Bent Lorentzen, der er uddannet teknisk assistent inden for bygge- og anlægsbranchen.

Jobcenter smadrede Helles job-drøm
Jobcenter smadrede Helles job-drøm

Undervejs i forløbet søgte han om tilladelse til at tage et kursus i ledelse, men jobcentret mente ikke, at det var relevant.

- Som jeg oplevede det, havde jobcentret en holdning om, at det ikke kunne betale sig at sende ledige på uddannelse. De havde en opfattelse af, at aktivering var bedre. Men som jeg ser det, er en person-orienteret indsats væsentlig bedre end blot at sende folk ud i aktivering, siger Bent Lorentzen.

Arbejdsløs? Så skal du samle skrald for understøttelsen
Arbejdsløs? Så skal du samle skrald for understøttelsen

Han valgte selv at betale for kurset, og det gav gevinst. I dag har Bent Lorentzen fået et job som projektleder i Køge Kommune.

- Jeg mener, at vi skal indrette vores beskæftigelsessystem, så man møder folk i øjenhøjde i stedet for at tale ned til dem, siger Bent Lorentzen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Voldsomt...
bt.dk
Rikke Chili faldt om i junglen: Det...
bt.dk
Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Nyt regnskab: Kongehuset har tabt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx