Af - 15/01-14 15:30; Opdateret: 16/01-14 08:35

Han tjener millioner på en yderst simpel ideHan tjener millioner på en yderst simpel ide

Et nærmest latterligt simpelt koncept har sikret en 31-årig mand indtægter i millionklassen på få måneder.

storybild

31-årige Scott DeLong administrerer selv ViralNova.com og har kun to ansatte på freelance-basis. Men millionerne ruller ind på hans konto. (Billede: Google+)

Scott DeLong på 31 har tilsyneladende ramt en guldmine med sin webside Viralnova.com.

Dansker kan snart score kassen på sin app
Dansker kan snart score kassen på sin app

Siden gik i luften i maj sidste år, og siden er populariteten steget helt ekstraordinært. Ifølge Business Insider var der 100 millioner besøgende i december alene, og i skrivende stund er siden nummer 451 over mest besøgte sites i verden ifølge Alexa.com.

Og opskriften på succes i den kaliber har været helt enkel: Find internettets virale historier og billeder lige nu, og smid dem op på din webside med spændende, Facebook-venlige overskrifter som (oversat fra engelsk):

- Hvad denne mand glemte efter at vågne op fra koma er den sidste ting, du vil glemme.

- Der er noget helt specielt med denne kat, der kan adopteres. Et kig, og du vil opdage det.

SÅ nemt tjener dreng 130.000 på en dag
SÅ nemt tjener dreng 130.000 på en dag

Krydret med fængende billeder er det noget, de fleste har lyst til at klikke på. Og med et par Google AdSense-annoncer, der genererer indtægter per besøgende, er det bare at vente på, at millioner af brugere klikker sig ind, mens millioner af kroner ruller ind på kontoen.

- Succesen er forankret i, at vi har med at gøre med mennesker, der kigger for os og finder dagens bedste billeder. De har måske kigget 100 igennem og taget de bedste, siger ekspert i sociale medier Thomas Bigum og tilføjer, at Viralnovas gode overskrifter, som får folk til at dele indholdet på de sociale medier, er en genistreg.

Siden køres alene af Scott DeLong og to freelance-redaktører, og ifølge DeLong selv tjener han et ‘pænt sekscifret beløb’ (i dollars) om måneden. Alligevel er han i gang med at sælge det hele for et ‘pænt syvcifret beløb’ ifølge Business Insider, og det kan Thomas Bigum godt forstå.

150 kroner blev til 5 millioner på fire år
150 kroner blev til 5 millioner på fire år

- Det her er begyndelsen på noget, der kommer for meget af, og som for mange vil ende med at føles fladpandet. Det kan pisse folk af, at alle læser og deler de samme ting, og kampen bliver hårdere om de annoncekroner, som Viralnova allerede har været inde og hente, siger han.

Hvis man gider bruge tid på det, er der dog også penge at hente i Danmark, mener Thomas Bigum, der råder eventuelt interesserede til blot at kopiere konceptet og oversætte det til dansk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx