Af Mads Brandsen - 05/09-17 16:23

Ny butikskæde er gået konkurs: Ville åbne 50 butikker på få årNy butikskæde er gået konkurs: Ville åbne 50 butikker på få år

Ny dansk købmandskæde havde store planer, men er nu gået konkurs.

storybild

Ängavallens Gårds gårdbutik. (Billede: Ditte Valente)

50 butikker inden 2020.

Sådan lød de store planer for Landmad, den nye kæde af købmandsbutikker med lokale varer.

For få måneder siden fremlagde selskabet bag butikkerne, Landmad A/S, imidlertid et regnskab med et blodrødt minus på 3,6 millioner kroner, som gør det svært at indfri ambitionerne. Selskabet har nu taget konsekvensen og indgivet sin konkursbegæring, skriver JP's erhvervsmedie Finans.dk.

»Der arbejdes målrettet på en løsning, som vi vil melde ud om, så snart det er muligt,« siger stifter og direktør Louise Dolmer til mediet.

Landmad tæller i øjeblikket seks butikker i Danmark, der alle fortsat holder åbent. Konkursen handler ifølge Louise Dolmer ikke om butikkerne, men om konceptet bag. De fem af butikkerne drives af selvstændige franchisetagere, mens den sidste drives af selskabet.

Landmad, der så vidt muligt sælger mad fra lokale producenter, blev grundlagt af Louise Dolmer, der selv bor på en gård ved Grenaa, hvor den første butik også åbnede. I dag ejer rigmanden Anders Fauerskov størstedelen af firmaet bag butikkerne, som ifølge Finans.dk nu har ændret navn til Selskabet af 31. august 2017 A/S.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NHL-dansker røg ud af slutspillet:...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
BT afslører: Counter-Strike-hold i...
bt.dk
Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx