Af - 28/06-16 18:16

Nu strammer Nets  grebet om web-svindlereNu strammer Nets grebet om web-svindlere

Forbrugerne skal fra efteråret vænne sig til at indtaste en seks-cifret bekræftelsekode, hver gang de handler på danske webshops.

storybild

I første halvår 2015 blev der svindlet for 32 millioner kroner på danske webshops. Nu strammer Nets grebet om svindlerne. (Billede: scanpix/arkiv)

Fra den 1. november i år får kriminelle langt sværere ved at misbruge stjålne Dankort og Dankort-oplysninger købt på lyssky steder på nettet til at svindle danske webshops og misbruge almindelige danskeres identitet.

Her indfører Nets nemlig det langt sikrere betalingssystem, 3D-secure, for danske e-handelsbutikker, oplyser Nets til metroxpress. Forbrugerne skal fremover knytte deres mobilnummer til deres NemID. For for at kunne gennemføre en ordre i en danske webshop, vil man få tilsendt en seks-cifret bekræftelseskode på sms.

Unge ned til 14 år svindler for flere tusind kroner i Facebook-grupper
Unge ned til 14 år svindler for flere tusind kroner i Facebook-grupper

- Vores forventning er, at det vil nedbringe svindlen mærkbart, siger Majken Thanning, product manager for Dankort i Nets, med henvisning til, at antallet af svindelsager faldt med over 70 procent, da der blev indført et lignende system for Visa- og Mastercard.

I Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) ser man frem til, at sikkerheden bliver øget, da det er netbutikkerne og ikke den almindelige forbruger, der hæfter for kort-svindlen.

Er du interesser i forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Samtidig håber vi, at der fremover blive én indgang til politiet, når man skal anmelde den slags sager, siger FDIH-direktør Niels Ralund, som er i dialog med politiet.

Jesper Schou, indkøbschef i Jyfo, der håndterer kundernes ordre for foto-kæderne Click og Kamerahuset, oplever nærmest dagligt, at der indløber mistænkelige ordrer på dyrt fotoudstyr:

- Derfor dobbelttjekker vi i dag alle ordrer manuelt. Det koster tid og penge, men er desværre nødvendigt. Derfor er det godt nyt, at der nu kommer et mere sikkert betalingssystem.

En af de helt almindelige danskere, der har oplevet at få misbrugt sin identitet til netsvindel er Casper Christensen, 39 år og journalist.

To unge mænd får betinget fængsel for hacking af fravær
To unge mænd får betinget fængsel for hacking af fravær

Tirsdag i sidste uge blev han ringet op af indkøbschefen Jesper Schou Jyfo, der lige ville sikre sig, at Casper havde købt et spejlreflekskamera til 9.000 kroner.

- Det havde jeg ikke. Men mit navn og adresse og mit telefonnummer – bortset fra, at det sidste ciffer var blevet ændret fra 11 til 12 – var opgivet i forbindelse med ordren, siger Casper.

Han tjekkede med det samme sit kontoudtog i net-bank og kunne se, at der ikke trukket uretsmæssige beløb.

- Jyfo sagde til mig, at svindlerne havde brugt en andens Dankort og så havde brugt mit navn til at få pakken leveret i en pakkeboks.

Indkøbschef i Jyfo Jesper Schou nåede at stoppe ordren, men dagen efter blev Casper igen kontaktet af Jesper Schou. Havde Casper rykket for kameraet fra sin Yahoo-mail?

Sådan snyder eleverne oftest på gymnasierne
Sådan snyder eleverne oftest på gymnasierne

- Jeg har slet ingen Yahoo-mail!? Det er dybt ubehageligt, at der er nogen, der sætter min navn i forbindelse med den slags svindel.

Dagen efter igen ringede det på døren hjemme hos Casper. En fragtmand kom forbi for at levere en mobiltelefon købt i Dansk Supermarked.

- Jeg har ikke bestilt nogen telefon! Hvad bliver det næste? Det er krænkede og meget ubehageligt at tænke på, hvad mit navn ellers bliver sat i forbindelse med, siger Casper, som afviste at tage imod telefonen.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx