Af - 12/12-16 17:56

Nyt initiativ fra Spies: Vi henter din bagage i dit hjemNyt initiativ fra Spies: Vi henter din bagage i dit hjem

Flyselskabet Spies introducerer et nyt bagagekoncept, hvor gæsterne får afhentet deres bagage derhjemme og samtidig får udleveret boardingkort. Sådan undgår de køen.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik dig gennem galleriet og find ud af hvorfor det ikke er farligt. Hvis du frygter edderkopper, hører du sandsynligvis ofte klichéen "Edderkopper er faktisk mere bange for dig, end du er for dem". For folk med flyskræk svarer den sætning nogenlunde til "Der er større risiko for at dø på køreturen på vej til lufthavnen end på selve flyveturen" - og de har ret. David Ropeik fra Harvard University har undersøgt sagen, og det viser sig, at risikoen for at du dør i et biluheld er cirka 1 til 5000, mens det for flystyrt er 1 til 11,000,000. Hvis du en dag skulle være så uheldig at være i et fly, der styrter ned, skal du trøste dig med, at der er 95% chance for, at du overlever styrtet. Flyets vinger bliver bøjet indtil de knækker for at finde vingens bristepunkt. Det kræver langt mere kraft at knække dem, end noget fly nogensinde er blevet udsat for under en flyvning, og flyet gennemgår utallige forskellige test, heriblandt... ...kyllingetesten. Flyet bliver testet i forhold til hvor meget motorerne kan indtage uden at gå i stykker. Under testen skydes døde kyllinger ind i den tændte motor og på forruden, for at simulere at flyet rammer en fugl i luften. Det kan se ud som om, at det kun er motorerne, der holder flyet i luften. Man forestiller sig, at flyet snurrer rundt og styrter ned, hvis en af motorerne går i stykker, men alle kommercielle fly kan flyve perfekt med kun én motor... ...og hvad så hvis de begge to går i stykker? Ja, så forvandles flyet nærmest til et svævefly, der kan svæve op til flere hundrede kilometer, før det begynder at miste så meget fart, at det styrter ned. Oddsene for at begge motorer går i stykker, er utrolig små. Det sker kun én gang på én milliard flyvetimer, hvis man skal tro producenten Hvis du ikke tænker så meget over faren for at styrte ned med mange hundrede kilometer i timen, men snarere er bange for de mange bakterier der angiveligt bliver blæst rundt i hele flyet, kan vi trøste dig med, at alle kommercielle fly udstyres med kraftige HEPA filtre, der renser luften 20-30 gange i timen. Der kan dog findes bakterier visse steder på flyet. Vask hænder efter du har rørt ved håndtaget til flytoilettet, der sker ting og sager derinde. ...og når du har rørt ved diverse skærme og klapborde ved dit sæde. Turbulens er meget irriterende og ubehageligt, men selv det største vindpust ville ikke kunne få flyet til at styrte. Turbulens kan sammenlignes med et bump på vejen; det er ikke særlig behageligt, men det er heller ikke farligt. Hvis du vil mindske risikoen for at få en turbulent tur, kan du bestille dine billetter til tidlig morgen eller tæt på solnedgang, hvor Solen ikke opvarmer Jordens overflade, og dermed gør atmosfæren ustabil. Vælg også et sæde lige ud for vingerne, da fronten og enden af flyet bevæger sig mest.

Lifehacker har samlet en liste over fem gode grunde til, at du ikke behøver at frygte en flyvetur.

Lange køer ved chek-in, tung bagage og en konstant frygt for at glemme de nødvendige informationer for at kunne tjekke ind.

Det er den situation, man engang imellem står i, når man skal ud og flyve. Men det skal nu være slut. I hvert fald for dem, der er villige til at betale lidt ekstra.

Som noget nyt introducerer Spies et bagagekoncept, hvor kunderne dagen før rejsen får afhentet deres bagage i ejet hjem og samtidig får udleveret boardingkort og bagagekvitteringer.

I lufthavnene skal kunderne blot medbringe deres håndbagage, og de kan springe køerne over og gå direkte til sikkerhedskontrollen.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om blandt andet nye virksomhedsinitiativer, der kommer til gavn for forbrugerne.

Vælger en familie med op til seks personer fra Hvidovre dette nye bagagekoncept, koster det dem 395 kroner. Hvis familien bor længere væk som eksempelvis i Rungsted, skal man punge ud med 495 kroner for den ekstra service.

I første omgang tilbyder vi vores check-in-service inden for postnumrene 0-2990, men på længere sigt er det planen at folde konceptet ud over hele Sjælland, Lolland, Falster og Sydsverige. Bliver det den forventede succes, er vi klar til at udvide til det øvrige Skandinavien.
Det siger Christian Kurir fra selskabet Valizo, der samarbejder med Spies om det nye koncept, i en pressemeddelelse.

Valizo har siden i sommer testet konceptet på et mindre antal ruter med check-in i hjemmet.

- Konceptet tiltrækker mange forskellige typer af passagerer. Det drejer sig både om børnefamilier, par, unge og ældre, som har sagt ja tak til, at vi tager slæbet, siger Christian Kurir i en pressemeddelelse.

Spies og VALiZO havde premiere på den nye hjemmeservice 5. december på en flyvning fra København til Madeira.

Nyt koncept går i luften: Her kan du få McDonald's ombord på flyet
Nyt koncept går i luften: Her kan du få McDonald's ombord på flyet

LÆS OGSÅ: Nu kan du dyrke Harry Potters yndlingssport

LÆS OGSÅ: Norwegian flyver højt med rekordoverskud

LÆS OGSÅ: God idé? Flyselskab tilbyder nu børnefri sæder

LÆS OGSÅ: Liste: 9 ting man ALDRIG skal sige på en date

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx