Af - 16/05-16 10:59; Opdateret: 16/05-16 11:43

Så fleksibelt kan du spæde SU'en op med småjobSå fleksibelt kan du spæde SU'en op med småjob

Nu kan du supplere SU'en ved at samle Ikea-reoler, slå græs og udføre andre småopgaver gennem ny tjeneste.

Bildstrecke im Grossformat »

Gider du ikke selv lappe cyklen, slå græsset eller samle Ikea-klædeskabet, eller er du omvendt i den situation, at du ofte har nogle timer til overs, så er der nu mulighed for at få løst hverdagens småopgaver eller tjene lidt ekstra ved siden af SU'en.

På tjenesten meploy.me kan danskere med for lidt tid – eller for mange tommelfingre – nemlig lægge opgaver op og herefter ansøge tilmeldte meployees – ofte unge mennesker og studerende – om at udføre opgaven.

Sådan får du deleøkonomien ind i din hverdag
Sådan får du deleøkonomien ind i din hverdag

Tjenesten blev lanceret i en betaversion i starten af 2016 og har i dag knap 1.000 tilmelde. Den har nu fået et live-modul, hvor man kan lægge hasteopgaver ind, og på et kort kan man søge efter den arbejdsparate meployee, der er tættest på.

- Vi vil gerne skabe et endnu mere fleksibelt jobmarked, end det vi har i dag, hvor vi nedbryder barriererne, så unge og folk med tid i overskud kan løse nogle af de mange småprojekter, vi ellers normalt ikke tænker kan løses af andre, eller ikke føler at vi har tiden til i en travl hverdag med familie og karriere, siger stifter af meploy.me Michael Bugaj og tilføjer, at det typisk er opgaver, man ikke ville tilkalde en fagperson for at løse.

Deleøkonomi hitter - Pigerne satser på udlejning af smykker
Deleøkonomi hitter - Pigerne satser på udlejning af smykker

Lønnen er fastsat til 150 kroner i timen og er skattepligtig. Betalingen foregår gennem tjenesten, og meploy.me tjener penge ved at tage fem procent i kommission. Hvis en studerende eksempelvis har udført en opgave på fem timer er lønnen 750 kroner, hvoraf han skal betale 37,50 kroner til meploy.dk i kommission.

Ifølge Michael Bugaj er tjenesten til 'gavn for alle parter'. Men LO er ikke helt enig.
LO ytrede i forbindelse med lanceringen af meploy.me's beta-version bekymring for, om tjenesten kan udvikle sig til en platform for løntrykkeri, hvor virksomheder opsiger medarbejdere for at hyre dem billigere som ikke-overenskomstdækkede løsarbejdere gennem meploy.

Mads gik fra fast job med 40.000 kroner i månedsløn for at få verdenen til at dele
Mads gik fra fast job med 40.000 kroner i månedsløn for at få verdenen til at dele

Meploy er i første omgang lanceret i Storkøbenhavn. Ambitionen er, at den skal være landsdækkende og siden ud over Danmarks grænser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Gade i Indre By i København skifter navn
bt.dk
Helle kan tale med dyr: Kom med til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx