Af - 12/11-15 17:18

De sidste samuraier kæmper på CBSDe sidste samuraier kæmper på CBS

Det er skidt nyt for Danmarks muligheder for at gøre forretninger i Asien, at CBS skærer dybt i Asien-studier. Det siger succesfuld iværksætter, der selv har gået på studiet.

storybild

CBS skærer ind til benet på Asien-studierne.

Asien er potentielt et kæmpe marked for danske virksomheder. Asiaterne efterspørger i stigende grad sunde fødevarer og grøn teknologi, som er blandt Danmarks styrkepositioner.

Alligevel har CBS som følge af regeringens bebudede besparelser på uddannelsesområdet valgt af skære dybt i bachelor-uddannelserne 'Business, Asian Language and Culture – Asian Studies Programme'.

De slap ind på landets sværeste uddannelse
De slap ind på landets sværeste uddannelse

Her blive sproglinjen japansk skåret helt væk til stor fortrydelse for blandt andre kandidatstuderende Michael Thorup, der er en del af den succesrige iværksættervirksomhed Lapster, der udvikler virtuelle laboratorier.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

Han har tidligere læst under Asian Studies Programme på CBS, og er i dag den første taler, når CBS og fagforbundet Djøf holder den live streamede konference ’101 - Business Experiences Asia'.

Han fortæller, at det har været 'helt afgørende' for Labsters indtog på det asiatiske marked, at den asiatiske kulturforståelse er med i bagagen.

- Det giver mange point og åbner døre at kunne sproget (Michael Thorup taler kinesisk, red.). Men den kulturelle forståelse er endnu vigtigere, når vi for eksempel forhandler med et universitet i Singapore. Kulturen er så meget anderledes end i Danmark, for eksempel er de langt mere hierarki-orienterede, end vi er herhjemme, og de ser op til de ældre, siger Michael Thorup og uddyber:

Iværksætterlysten slår Danmarksrekord
Iværksætterlysten slår Danmarksrekord

- Det er altså godt at vide, når man som 23-årig står og skal sælge et produkt. Man skal holde på formerne og tale som om, man har lavet det her i mange, mange år. Og så skal man huske at få lavet et flot visitkort, for det går de meget op i.

Michael Thorup ærgrer sig over, at der bliver skåret dybt i 'Business, Asian Language and Culture – Asian Studies Programme':

16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri
16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri

- Der er brug for folk med de her kompetencer for at komme ind på de asiatiske markeder. Det give bare en helt andet respekt, når man kan sproget og forstår deres kultur. Det viser, at man gerne vil dem, og at man har en passion for deres kultur.

De studerende, der begyndte på japansk på CBS i år, kan færdiggøre deres bachelor, hvorefter studiet lukkes ned. Kinesisk ser ud til at overleve.

Du kan følge med i toppen af artiklen, hvor vi torsdag den 12. november sender live fra eventet ’’How to do business in Asia’’

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx