Af - 04/08-14 10:26; Opdateret: 04/08-14 14:38

Pakker med pålæg nær eksploderet i AldiPakker med pålæg nær eksploderet i Aldi

Gang på gang vender fødevarekontrollens Smiley mundvigene nedad fordi maden er lummer og farlig i supermarkedet. I Aldi var pålægget ved at eksplodere.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Talrige danske supermarkeder er i de forgangne uger blevet afsløret i svigte, når de opbevarer kølepligtigt mad i kølediske, der totalt har givet op over for sommervarmen.

Tarmbakterie og insekter fundet i fødevarer
Tarmbakterie og insekter fundet i fødevarer

Det er sket på trods af, at fødevarekontrollen allerede først på sommeren intensiverede sin temperaturkontrol, hvilket resulterede i en lang række bøder og surmule-smileys.

Sæsonnens måske groveste overtrædelse af reglerne blev afsløret mandag i sidste uge i Aldi på Jagtvej i Esbjerg.

Her havde personalet i dagevis været klar over, at maden var langt over de tilladte fem grader, da fødevarekontrollen dukkede op og målte cocktailpølser til at være 20,4 grader, skiveskåret ost 18,9 grader, schnitzel 19,2 grader, skiveskåret ost 14,8 grader – og så videre.

Dobbelttjek hakkedrengen før den ryger på grillen
Dobbelttjek hakkedrengen før den ryger på grillen

- Der blev konstateret flere bomberede pakninger med pålæg, skriver Fødevarestyrelsen med henvisning til, at emballagerne var udspilede på grund af gasser fra det lumre ulækre kødindhold.

- Vi beklager hændelsen og har rettet os efter Fødevarestyrelsens anvisninger. Forholdene er bragt i orden, lover Kristoffer Stimpel ejendomschef i Aldi.

Dansk firma satte falske datoer på tonsvis af slik
Dansk firma satte falske datoer på tonsvis af slik

I Føtex på Vesterbrogade i København var både pølser og frikadeller omkring 11,5 grader varme, ifølge fødevarekontrollens termometer.

- Vi har er glade for, at vi blev gjort opmærksomme på det beklagelige problem, som opstod, da en køledisk blev afrimet, siger kommunikationskonsulent Maia Lindstrøm Sejersen, Føtex.

Hun fortæller, at problemet ikke kan gentage sig.​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx